Sådan ryddes ud blokerede æggeleder

Sådan ryddes ud blokerede æggeleder

Et æggeleder er et af to mikroskopiske rør. Disse rør tillader en kvindes æg at passere fra hendes æggestokke til livmoderen. For at ægget skal migrere med succes, implantat og begynde en graviditet, skal mindst et af hendes rør være klart. Hvis enten tuben er blokeret, kan problemer med at opnå en graviditet resultere. Heldigvis, selvom du har blokeret æggeleder, er der måder at hjælpe dig med at løse dette problem på.

Planlæg et hysterosalpingogram (HSG). Dette er en medicinsk test, hvor farvestof injiceres i en kvindes livmoder og hendes æggeleder. En reproduktiv endokrinolog tager røntgenstråler for at afgøre, om farvestoffet kan passere gennem rørene. Den egentlige test selv kan hjælpe med at fjerne små blokeringer i æggelederne. Hvis der er identificeret problemer, kan der udføres yderligere procedurer for at omgå rørene.

Mistanke om en ektopisk graviditet er, at du har symptomer, såsom smerter i dit bækkenområde, en savnet periode og vaginal blødning. En ektopisk graviditet, hvor et befrugtet æg har implanteret et andet sted end livmoderen, kan blokere æggelederne og betragtes som en medicinsk nødsituation. En reproduktiv endokrinolog vil injicere methotrexat i livmoderen i en ambulant procedure under anæstesi for at bevare æggelederfunktionen og fjerne det blokerede rør.

Undergå en tubal ligation reversering. En kvindes æggeledere kan have været bevidst blokeret som en form for kirurgisk prævention. Mikrokirurgi under generel anæstesi kan reversere en tubal ligation. Succesforhold varierer afhængigt af kirurgen, hvilken som helst eksisterende tilstande og kvindens generelle helbred.

Tips

En IVF-procedure kan omgå blokerede æggeleder. Med denne procedure gives en kvinde frugtbarhedsmedicin for at stimulere hendes æggestokke og producere flere æg. Kvinden overvåges dagligt for at søge stigende hormonniveauer. Ægene høstes derefter under bedøvelse og blandes med partnerens sæd og placeres derefter tilbage i livmoderen. Proceduren finder sted på ambulant basis.

Del:
Kommentarer