SÃ¥dan retter du Hammer Toes

SÃ¥dan retter du Hammer Toes

En hammer tå er en deformitet af den anden, tredje eller fjerde tå. Bøjet ved midterleddet, så tåen ligner en hammer, er denne uregelmæssighed i første omgang fleksibel og kan rettes ret let. Men hvis hamertåen bliver ubehandlet, slides brusk mellem leddene ud og tæerne mister fleksibilitet og funktion. Fordi det kan skabe en unaturlig ganggang, fører denne tilstand ofte til smertefulde ryg-, hofte- og knælidelser.

Få behandling for hamertæer, når de først begynder at udvikle sig og stadig er fleksible og tilpasningsberettigede. Uden behandling begynder blødt væv knyttet til den berørte tå til at stramme, og der udvikles en stiv deformitet. På dette stadium er tæerne fikseret i en bøjet position og kan ikke let udføres.

Brug sko, der har bløde, rummelige "tåkasser". Sko med dybere tåkasser vil holde tæerne bundne og give dem tilstrækkelig plads til at ligge fladt. Sandaler kan hjælpe på grund af deres åbne struktur, hvilket eliminerer mulig klemning eller gnidning i fodområdet.

Besøg en podiater. Behandlinger for hamertå afhænge af sværhedsgraden af ​​deformiteten. Hvis senen stadig er fleksibel, når tæerne først begynder at spænde, kan de rettes gennem blide strækøvelser. Hvis flade fødder forårsager tilstanden, kan din podiater bruge lammet uldpolstring eller specielle splinter til at give bedre bue støtte og hjælpe musklerne sammen ved at placere tåen i sin naturlige lige position.

Stretch og styrke musklerne i dine tæer. Brug for eksempel tæerne til at hente ting op af gulvet eller læg et håndklæde fladt under dine fødder og brug tæerne til at smuldre det. Der er også kommercielt tilgængelige stropper, puder og ikke-medicinske mavepuder, som kan give lindring ved at hjælpe tæerne til at ligge fladt.

Overvej kirurgi, hvis hamertåen er smertefuldt, eller hvis det bliver ubehageligt at bære sko. Næsten alle hammer tåoperationer er ambulante procedurer. Mayo Clinic udtaler, at hvis der er en vis fleksibilitet i tåen, kan lægen rette det ved at lave et snit i tåen og frigive senen. Men hvis tåen er stiv, kan lægen skære senen og også fjerne et lille stykke knogle for at tillade forbindende tåben at ligge lige. Du kan som regel gå straks efter operationen; Det kan dog være nødvendigt at bære en kirurgisk sko i flere uger.

Del:
Kommentarer