SĂĄdan repareres mountainbike gafler og suspensioner

SĂĄdan repareres mountainbike gafler og suspensioner

De fleste mountainbikes, der sælges i dag, har en suspension, som generelt består af en fjedringsgaffel med alt fra 3 til 10 tommer rejse, og dyrere cykler har en bagfjederspænding. Det primære formål med en suspension er at absorbere det stød, der skabes af forskellige typer terræn og holde dig i kontrol med din mountainbike.

Find ud af, hvilken type suspension du har. Billige suspensioner består nogle gange kun af fjedre, der er indbygget i gaffelbladene uden nogen kompressionsdæmpning. Oftere vil gafler bruge fjedre eller luft til kompression med olie eller luft, der anvendes til kompressiondæmpning. Denne dæmpemekanisme er generelt justerbar, og at tilføje mere olie eller tykkere olie vil øge dæmpningsvirkningen. Tilsvarende vil tilsætning af mere luft til en luftgaffel resultere i en fastere suspension.

Bekendtgør dig med den eksterne kontrol af din suspension. Ofte, hvis noget om din gaffel føles "forkert", er der intet, der faktisk er brudt eller har brug for reparation; De eksterne justeringer på din gaffel kan ændre geometrien og følelsen af ​​turen. På nogle gafler findes en spændingsjustering øverst på hver gaffelblad, der dikterer den højde, cyklen rider og mængden af ​​rejse på. Hvis din gaffel har eksterne dæmpningskontroller, er de typisk placeret nederst på hver gaffelrør.

Juster suspensionen, så den passer til din kørestil og vægt. Hvis du kører over meget hårdt terræn, vil du have tungere dæmpning og længere rejse. Herudover skal gaffelen have en vis sag, svarende til omkring 20 procent af gaffelens rejse. Hvis du har 5 tommer af rejse, skal gaffelen komprimeres med 1 tommer, mens du sidder på cyklen.

Eftersyn din gaffel. Dette skal ske, når gaffelen begynder at føle sig træg eller knirkende, eller når den blæser gennem sin rejse for hurtigt. Fjern forhjulet og forbremsen samt eventuelle skruer eller klip, der holder gaffelbladene i de nedre rør. Træk bladen langsomt ud af sænket for at forhindre oliespray.

Rengør forsiden af ​​gaffelen forsigtigt, og sørg for at dræne al olie i en målekop og udskifte den med frisk olie som i din gaffelmanual. Smør eventuelle skruehoveder og stram alle skruerne i deres oprindelige positioner med fingrene. Når alle skruer er på plads, skal de forsvarligt fastgøres uden overtræk.

Del:
Kommentarer