SĂĄdan repareres Littmann stetoskoper

SĂĄdan repareres Littmann stetoskoper

3M ™ Littmann® stetoskoper er kendt for deres kvalitet og pålidelighed. Men ulykker, tid og forsømmelse kan forårsage slitage. Hvis dit stetoskop stadig er under garanti, kan du sende det til Littmann til fri reparation. Alle modeller er berettigede i mindst to år og nogle op til seks år. Hvis du foretrækker at lave dine egne reparationer, tilbyder Littmann en lang række reservedele, herunder binauraler, øre tips, ikke-chill klokkehylster, fælge, slanger, membraner og specialprocedurer. For at spare tid og penge, skal du sørge for at bruge stetoskopet korrekt, inden du bestemmer, om det rent faktisk har behov for reparation.

Fjern ørestikkerne, binauralerne og bryststykket fra slangen. Drej og træk for at frigøre disse dele. Kassér slidte øre tips og krakket rør. Interne revner forårsaget af hyppig bøjning af dit stetoskop eller ved at bære det rundt om halsen vil ikke være tydelige. Chancerne er, at du får brug for nye slanger, hvis din stetoskops akustiske ydelse er reduceret. Eksponering for ekstrem varme og kulde kan også beskadige slangen.

Rengør metalbinauralerne. Tør dem af med en blød mikro-fleece klud. Blæs trykluft gennem den indre kanyle for at fjerne støv. Brug en fast plastfittings, hvis det er ledigt. Brug fokuseret lysbelysning for at kontrollere, at der ikke er nogen hindring i binauralernes indre. Tør igen for at fjerne resterende støv.

Fjern stetoskopets fælg og membrandæksel. Grip membranen med den ene hånd og vrid forsigtigt randen af. Når du føler, at den giver lidt, skal du trække randen væk fra membranen. Dækslet vil også komme ud. For dobbeltsidet stetoskop gør det samme på bagsiden.

Undersøg diafragmaafdækningen. Kontroller for fugt på indersiden af ​​dækslet og let efter små revner. Tør kanten og dækslet og sæt den til side, hvis den er i god stand. Udskift disse emner om nødvendigt.

Se på indersiden af ​​membranen. Tør fugt og støv væk. Du kan se, hvad der synes at være korrosion eller grøn goop. Dette er sandsynligvis gammelt smøremiddel. Brug en lintfri Q-tip til at rense centerhullet og rundt om kanten, både indvendigt og udad. Brug trykluften til at rense membranen ud. Tving luft ind i centerhullet og gennem metalrørarmmen. Giv det en endelig tørre.

Påfør et tyndt lag med medicinsk instrument smøremiddel til membranets kant. Dette vil medvirke til at tilvejebringe en akustisk tætning mellem instrumentets bevægelige dele. Applikationsflasker leverer kun små mængder pr. Applikation. Tør eventuelt overskydende smøremiddel op.

Monter alle reservedele og sæt dem i igen.

Tips

Forkert slid eller pasform af et stetoskop kan fĂĄ dig til at tro, at det skal repareres.

Del:
Kommentarer