SĂĄdan repareres en cykel derailleur

SĂĄdan repareres en cykel derailleur

Når det er korrekt justeret, sikrer en cykelens spedalarm en glat og let forskydning. Men en derailleur er en kompliceret mekanisme, med en række justeringer, der er nødvendige for at sikre korrekt skift. På grund af dens kompleksitet er justering af en derailleur en omhyggelig operation. Når du justerer din spærre, skal du tage højde for ikke kun justeringerne på spærren selv, men også hvordan mekanismen fungerer sammen med shifters og shift kabler. Selvom skræmmende er reparation af derailleurs en misundelsesværdig dygtighed at have som cykelindehaver.

Justering af Front Derailleurs

Trin 1

Kontroller højden og justeringen af ​​den forreste derailleur. Spærrenes bur, som er metalstykket, der bevæger kæden på gearene, skal være parallel med kædeledningerne. Sperren skal hænge mellem 1 og 2 mm over gearene.

Trin 2

Skift sperren i det mindste gear, så det er tættest på rammen. Kig på derailleur buret, mens du drejer pedalerne med dine hænder. Hvis kæden rammer buret, skal du bruge et fladt hoved eller en Phillips skruetrækker (dette varierer afhængigt af typen af ​​sperren) for at løsne skruen mærket "L" på sperren. Dette vil tilbage buret væk fra kæden. Gør dette indtil 1 mm mellemrum er mellem buret og siden af ​​kæden. På samme måde, hvis buret er mere end 1 mm fra kæden, stram grænseskruen til buret er 1 mm fra kæden.

Trin 3

Skift til næste højeste gear. På nogle cykler er dette det højeste gear, mens det på andre er midten. Hvis kæden har problemer med at skifte til det næste gear, skal du løsne tønderjusteringen på enten skifteren, skifteren eller rammen. Dette er en tøndeformet bolt, der spredes kablet gennem, og kan placeres på forskellige steder på cyklen. Træk den udad, indtil kæden skifter til næste gear.

Trin 4

Skift til næste højeste gear, hvis du har en. Kontroller udvendig afstand mellem kæden og spjældet. Hvis kæden gnider på burets yderside, drejes skruen mærket "H" på sperren udad. Hvis kæden skifter fra gearet, drejes skruen indad. Som med det nedre gear skal afstanden mellem kæden og kørets udside være 1 mm. Hvis dette er afstanden på sporet, og det stadig ikke skifter til det næste gear, skal du løsne tøndejusteren, indtil kæden hopper på næste gear.

Trin 5

Skift gennem gearene. Hvis det havde problemer med at skifte ned i et tandhjul, stram fatregulatoren langsomt til det falder ind i gearet.

Justering af bageste derailleurs

Trin 1

Skift til det letteste gear, som har den største tandhjul. Brug din hånd ved at skubbe sperren mod egerne. Hvis kæden falder ud af gearet mod egerne, skal du bruge skruetrækkeren til at stramme skruen mærket "L." Stram skruen en kvart omdrejning, og kontrollér for at se om sperren stadig skifter ind i egerne. Pas på ikke at skrue over skruen, da det forhindrer skifteren i at skifte til det største gear.

Trin 2

Skift spedaleren ind i de hårdere eller mindre gear, indtil du når det mindste gear. Hvis det tøver, mens du skifter opad, skal du dreje tøndejusteren på sperren, ramme eller shifter længere indad.

Trin 3

Se på justeringen af ​​det mindste gear og den øverste remskive af sperren. Remskiverne er hjulene, der holder kæden i sperren. Den øverste remskive, der er tættest på gearet, skal være omtrent parallel med den mindste tandhjul. Hvis remskiven er for langt ud, stram skruen mærket "H." Hvis det er for langt ind, løsn skruen.

Trin 4

Skift tilbage gennem gearene, mod det letteste gear. Hvis speditøren har problemer med at komme i noget gear, skal du løsne tøndejusteren, indtil den skifter til gearet.

Del:
Kommentarer