Sådan repareres en brok uden kirurgi

Sådan repareres en brok uden kirurgi

Når en del af mavevæggen er svag eller tårer, kan en del af tarmen skubbe gennem åbningen, hvilket resulterer i en brokkelse. Inghinal brok forårsager en udbulning i maven eller lysken og er ofte smertefuld og ubehagelig. Inghinal brok kan føre til potentielt fatale komplikationer, så det er mest af tiden, at læger anbefaler operation for at reparere dem, ifølge Mayo Clinic. Nogle indinale brok kan repareres uden kirurgisk indgreb, selv om dette normalt er forbeholdt mindre brok, der ikke forårsager meget smerte. Hiatal brok er hernier, der skubber op mod brystet, og de kræver normalt ikke operation, ifølge FAQs.org. Forsøg ikke at reparere din brok uden at konsultere din læge først.

Brug forsigtigt pres på underlivet for at forsøge at skubbe din indinus brok på plads igen. Det er bedst at gøre dette i en afslappet, tilbagelænet stilling. En meget lille inguinal brok kan forsvinde i sig selv, når du ligger ned, i henhold til FAQs.org.

Bær et trusser for at lægge let tryk på brokken og holde det på plads. Et truss består af et bælte med en pude, der går over broket for at holde det ind og forhindre mere af tarmene i at lekke gennem det svage punkt i underlivet.

Undgå at ligge ned efter at have spist, hvis du har en hiatal brok. Symptomer på hiatal brok, som for eksempel halsbrand, bøjning og smerter i midten af ​​brystet, kan blive værre, hvis du lægger sig efter et måltid. Undgå tobak, alkohol og krydrede og stærkt sure fødevarer og drikkevarer, som f.eks. Tomatbaserede produkter og citrusjuice, for at hjælpe med at lindre hjertehernie symptomer, ifølge FAQs.org.

Tag antacida for at hjælpe med at eliminere overskydende mave syre fra at forårsage halsbrand, hvis du behandler en hiatal brok. Brug over-the-counter H2-blokkere for at reducere mængden af ​​syre, din mave producerer, hvis antacida ikke kontrollerer dine symptomer tilstrækkeligt.

Spørg din læge om H2-blokkere med receptpligtig styrke og andre lægemidler, såsom Prilosec, der kan hjælpe med at lindre hiatal hernia symptomer, mens du helbreder. Metoclopramid kan forårsage, at maven tømmes hurtigere og kan styrke musklerne rundt om spiserøret, hvilket eliminerer nogle af smerten og ubehag forbundet med din hiatal brok, ifølge FAQs.org.

Advarsler

Kontakt din læge eller gå straks til et akutrum, hvis du oplever svær smerte eller opkast blod som følge af en brokkelse.

Del:
Kommentarer