Sådan reparer du et ridser på brilleglaslinser med anti-reflekterende belægning

Sådan reparer du et ridser på brilleglaslinser med anti-reflekterende belægning

Mange par glasbriller leveres med en anti-reflekterende belægning, der skærer ned på blænding. Over tid kan denne belægning slides af eller blive ridset eller beskadiget med daglig brug. Den nedbrudte belægning kan forringe din evne til at se normalt, mens du har på dine briller. En strategi er at afstå fra valgfri belægning på efterfølgende receptlinser. I mellemtiden kan briller med ridser i den antireflekterende belægning repareres, undtagen i de mest ekstreme tilfælde.

Gnid glasglasets ridsede overflade med en klud, der indeholder en lille mængde carnauba voks i en cirkelbevægelse. Hvis både indersiden og ydersiden af ​​linsen er ridset, skal du gøre det på begge sider.

Tør overskydende voks væk og hold linserne op til et klart lys. Vassen skal udfylde ridserne og gøre dem mindre synlige.

Sæt på brillerne. Se om forvrængningerne fra ridserne er væk eller i det mindste reduceret kraftigt.

Fjern brillerne og gentag med et andet lag voks, hvis det ønskes.

Fjern belægningen helt, hvis linserne er så hårdt ridset, at voksen ikke i tilstrækkelig grad afhjælper situationen. Gør dette ved at gnide acetone på linserne, indtil belægningen blødgør og gnider af. Skyl linserne i rindende vand og tør dem godt, før de bæres igen.

Tips

Hvis carnauba voks fikseret problemet, skal du oplyse, at du gentager proceduren to eller tre gange om ugen for at opretholde resultaterne.

Del:
Kommentarer