Sådan rengøres Tartar Off Tænder

Sådan rengøres Tartar Off Tænder

Tartar, også kendt som calculus, er en hård gullig mineral deponering, der danner på dine tænder - og det kan føre til periodontal sygdom. Salte, mad og andet affald er ofte fanget mellem dine tænder og til sidst danner plaque. Da skraldet fortsætter med at samle og hærde, danner det tandsten. Tartardannelsen kan let forhindres gennem korrekt børstning, tandtråd og sunde spisevaner. Når det først kommer frem, kan tandsten kun fjernes af en tandlæge. Der er to former for tartar: supragingival, som forekommer over tyggegummi og subgingival, der dannes under tyggegumminet.

Skraber tandstenen med en tandprop. Tartar skiller sig ud som en gulbrun misfarvning på dine tænder. Du bør bruge et oplyst spejl for at sikre at du rammer alle pletter. Sørg for at spytte og skylle hele vejen igennem.

Planlæg en rengøring eller skalering hver sjette måned. Din tandlæge vil fjerne tartaren ved at bruge et antal instrumenter til at fjerne kalkaflejringer fra hver tand, især under tandkødet. Din tandlæge vil også polere ned på tandens overflade for at forhindre indtrængning af tyggesygdomme.

Børste to gange om dagen ved hjælp af en tartar-kontrol tandpasta. Selvom disse tandpastaer generelt hjælper med at forhindre tartar fra at danne under tandkoglen, er de ikke særlig effektive til at fjerne kalkulering. Sørg for at børste de svært tilgængelige pletter: under gumline, bag tænderne og i hullerne mellem dem. Du bør også flosses regelmæssigt og gurgle ved hjælp af antiseptisk oral rengøring eller hydrogenperoxid. Prøv at undgå sukker og kulsyreholdige drikkevarer. De fleste tandlæger foreslår også, at du undgår at ryge og drikke hård alkohol.

Del:
Kommentarer