Sådan rengør du en nattvagt mundstykke til tænder

Sådan rengør du en nattvagt mundstykke til tænder

Mange maler deres tænder. Tandslibning eller bruxisme opstår, når en person knytter sine tænder eller flytter hans eller hendes øverste og nederste tænder frem og tilbage gentagne gange imod hinanden. Normalt maler folk deres tænder mens de sover, selvom nogle mennesker gør det om dagen, som en reaktion på stress eller angst. Mundvagter er tilgængelige for at bekæmpe problemet, men de skal holdes meget rene for at forhindre grime og bakterier opbygning.

Hæld 1/2 en kop mundskyl i en lav skål og nedsænk din mundbeskyttelse i væsken i et øjeblik, og drej det om efter 30 sekunder. Gør dette begge forud for at lægge din mundvagt om natten og efter at have taget det ud om morgenen.

Brug tandpasta med bagepulver og en blød børste tandbørste til grundigt børste indvendige og udvendige sprækker af din mundvagt. Hold det under koldt vand, indtil tandpastaen skylles helt væk. Gør dette efter at have taget det ud af munden hver morgen.

Tør mundbeskyttelsen med en ren vaskeklud eller lad den lufttørre, før du lægger den i sin opbevaringsboks.

Vask din mundbeskyttelse med varmt vand og mild håndsæbe en gang om måneden. Gør dette ud over din regelmæssige, daglige rengøring.

Tips

Hvis din mundvagt udvikler en ubehagelig lugt, blød den i hvid eddike i fem minutter. Gør dette en gang om måneden for at deodorisere det.

Hold altid din mundbeskyttelse tør og opbevaret i en mundvagt, når du ikke bruger den, for at forhindre bakteriel vækst.

Brug aldrig varmt vand på mundbeskyttelsen, da det kan beskadige materialet og ændre dets form.

Del:
Kommentarer