Sådan plejer du mindre forbrændinger derhjemme

Sådan plejer du mindre forbrændinger derhjemme

En forbrænding kan være meget ubehageligt. Men nogle forbrændinger kan behandles selv, hvis de er små forbrændinger. Læsning af denne artikel vil lære dig, hvordan man plejer mindre forbrændinger derhjemme.

Kør koldt vand over en forbrænding. Koldt vand er godt til mere end bare at drikke. Når du har en forbrænding, kør køligt vand (ikke koldt) over brændeområdet eller blød det i køligt vand i ca. 5 eller 10 minutter. Når du kører koldt vand over en forbrænding, hjælper det med at reducere smerte og hævelse ved at trække varmen væk fra det område af huden, der berøres af forbrændingen. Hvis du har spørgsmål om brug for hjælp til behandling af din forbrænding, skal du ringe 911 og søge råd fra uddannede fagfolk.

Anvend antibiotika og tag smertestillende midler, hvis det er nødvendigt. Når du har behandlet det brændte område med koldt vand, skal du enten anvende Aloe Vera eller en antibiotisk salve (enten over disk eller recept, hvis du har det) og dække forbrændingen med rent, tørt gasbind. Anvendelse af antibiotika og frisk indpakning til forbrændingen, efter at du har behandlet det med koldt vand, hjælper med at reducere enhver smerte eller infektion, som kan komme efter forbrændingen. Hvis du har uudholdelig smerte efter en forbrænding, skal du tage Tylenol for at hjælpe dig med at lindre smerten.

Vær opmærksom på ting, du ikke bør gøre efter en forbrænding. Nogle mennesker, efter at de er blevet brændt, er ofte i panik og gør ondt og gør det første, der kommer til at tænke på. Nogle gange gør det, der kommer til at tænke på, ikke ligefrem det bedste, der skal gøres. Du bør altid behandle en forbrænding med køligt vand først, og undgå at gøre disse ting direkte efter en forbrænding: Udsæt ikke blærer, der kan danne sig (dette kan forårsage infektion). Anvend ikke majones-antibiotika direkte efter en forbrænding (dette fælder varmen inde i brændingen) og påfør ikke is til en forbrænding overhovedet (dette kan forårsage frostskader). Husk, du bør aldrig forsøge at behandle alvorlige forbrændinger alene; Derfor skal du bruge din bedste dømmekraft ved at beslutte, om du skal advare om nødsituationer eller ikke.

Tips

Husk, 2. eller 3. graders forbrændinger kan ikke behandles alene, da der kan være skader på huden, og disse skader skal sørges for på et hospital.

Del:
Kommentarer