Sådan opvarmes en kold næse

Sådan opvarmes en kold næse

En kold næse kunne være tegn på et underliggende sundhedsproblem. Din næse, som dine fingre og tæer, er en ekstremitet. Det er lavet af brusk og kræver ikke så meget blod som andre dele af kroppen. Der er hundredvis af grunde, at næser bliver kolde. At bestemme årsagen til din næseforkølelse bestemmer hvilke handlinger du skal tage for at varme din næse op.

Vedligeholdelse af dig selv

Nogle gange er din næse kold simpelthen fordi den er kold udenfor. Visse personer er mere følsomme overfor kolde temperaturer end andre og har forskellige fysiske reaktioner. Personer, der er følsomme for koldt vejr, kan finde relief ved enkle livsstilsjusteringer. Det er vigtigt for disse mennesker at forblive varme og holde deres fødder, hænder og hoved dækket af kolde temperaturer. De bør bære lagdelt tøj, trøjer, undertrøjer, tykke strømper, støvler, tørklæder, vanter, hatte og tunge jakker. Der er endda masker og næseopvarmere til bestemte aktiviteter, hvor ansigtet er særligt udsat for koldt og kropsvarmere, der kan indsættes i sko og handsker til ekstrem kuldebeskyttelse. Når kolde følsomme mennesker er indendørs, skal de holde fødderne dækket af varme sokker og komfortable tøfler og bære tyk bukser og trøjer. Når din overordnede kropstemperatur er varm, skal din næse også varme op. Hvis næsekølheden vedvarer, kan du også bruge en opvarmet plade.

Hvad du lægger i din krop har en stor indflydelse på, hvordan du føler. Små ændringer i din kost kan hjælpe med at holde dig og din næse varm, når det er koldt. Drikker varme drikker og spiser varme fødevarer som te, varm chokolade, supper, gryder og bouillon hjælper med at opretholde den indre krops varme. Visse fødevarer og urter som ginkgo biloba, Tamari bancha te, cayenne peber, hvidløg og ingefær har også vist sig at være let absorberet af kroppen og hjælpe med at regulere cirkulationen og opmuntre mere blod til at blive pumpet til ekstremiteter som din næse. Koldfølsomme individer bør også afstå fra at ryge, da nikotin har vist sig at forværre problemet.

En person, der er overvægtig, inaktiv, forbliver siddende eller står i trange position i lange perioder, eller som har en dårlig kost, kan lide af begrænset blodcirkulation. Øvelse og aktivitet genoplive din krop og tilskynde blod til at strømme intensivt gennem jeres årer, der bringer ilt og energi til alle dele af din krop.
Forbedring af blodcirkulationen kan ikke kun opvarme din næse og andre dele af din krop, men det kan være meget nyttigt at lindre stress, spænding, angst, nerve- og åndedrætsforstyrrelser, højt blodtryk, hjertesygdomme og kan give en bedre overordnet følelse af velvære.
Daglig motion som at gå, jogge, svømme, strække, yoga og andre sportsgrene er en fantastisk måde at forbedre blodcirkulationen på. Massage er også utroligt hjælpsom til at opmuntre blod til at strømme til alle områder af kroppen.

Hvis din kolde næse fortsætter, kan det være symptom på en underliggende sygdom. En kold næse er forbundet med hypothyroidisme, en lidelse, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok skjoldbruskkirtelhormon, der er nødvendigt for en normal metabolisme. Det kan også være forbundet med Raynauds sygdom, hvor det under koldt vejr og stress blodkarrene dramatisk begrænser blodtilførslen og i ekstremiteterne, der får huden til midlertidigt at ændre farve. Sammen med disse kan en kold næse være et symptom på sæsonbetændende lidelse og forskellige luftvejssygdomme. Hvis du har mistanke om, at du kan have en af ​​disse tilstande, bør du se din læge.

Del:
Kommentarer