Sådan opløses et ørepumpe stik

Sådan opløses et ørepumpe stik

Øre voks tjener en vigtig rolle, der hjælper med at holde øregangen ren, beskyttet og fri for bakterier. Øre voks vokser langsomt ned ad ørekanalen og falder eller vaskes ud. Nogle mennesker har dog en overvægt af voks, som kan hærde og blokere øregangen. Denne påvirkning af den olieholdige voks kan resultere i en ringende lyd i øret kendt som tinnitus samt kløe, midlertidigt høretab, lugt eller ørepine. Da voks kun danner i den ydre tredjedel af ørekanalen, kan man forsøge at fjerne voks selv ved at skubbe den dybere ind i kanalen. Ideelt set bør voks fjernes af en læge eller hjemme ved brug af ørevandning.

Påfør dråber med øjenlås til øret for at blødgøre voks. Mineralolie, babyolie, hydrogenperoxid, kommercielle øredråber og glycerin anbefales alle.

Gentag to gange om dagen i højst fire eller fem på hinanden følgende dage, indtil voksen blødgør.

Fyld en sprøjte med gummipærer med varmt vand (ca. kropstemperatur) og tryk forsigtigt vand ind i øregangen, når du lægger hovedet tilbage og til siden, så det berørte øre vender opad. Dette rette øjnene på ørekanalen.

Tip hovedet ned og til siden, så det berørte øre peger mod gulvet.

Gentag trin et til fire, indtil voksen er fjernet. Hvis øret efter flere forsøg stadig er blokeret, konsulter en læge. Hold aldrig en genstand ned i øregangen i et forsøg på at løsne voksen, da dette kan forårsage skade på øret eller trommehinden. Der er også flere earwax fjernelse kits på markedet, der kan give yderligere relief.

Advarsler

Hvis din øretromme har et hul i det, må du ikke forsøge at fjerne voks eller skylle øret selv, da yderligere skade kan resultere. Se en læge i stedet.

Del:
Kommentarer