Sådan måler du kropsfedt

Sådan måler du kropsfedt

At kende din kropsfedtprocent kan hjælpe dig med at justere træningen og tilpasse dine fitnessmål. Mange atleter overvåger også kropsfedt for at hjælpe dem med at vide, hvordan de holder kroppen på et optimalt præstationsniveau. Sund kropsfedtprocent varierer mellem mænd og kvinder, da kvinder har brug for mere vigtigt fedt for at holde deres kroppe på et normalt fysiologisk niveau. Der er flere måder at måle dit kropsfedt på, herunder body mass index-ligningen, midjemålingsmåling, hudfoldprøve, bioelektrisk impedans, dobbelt energi røntgenabsorptiometri og hydrostatisk vejning. Disse varierer i lethed og nøjagtighed, så det er bedst at vælge den der passer til dine fitness, atletiske og fysiologiske behov.

BMI

At finde dit kropsmasseindeks eller BMI er den hurtigste og nemmeste måde at få et groft skøn på din kropsfedtprocent. Efter at have brugt en skala for at finde din kropsvægt i pund og et målebånd til at erhverve din højde i tommer, divider din vægt i pund med din højde i inches squared og multiplicér den værdi med 703. En score på 18,5 eller lavere betragtes som undervægt, mens en score på 18,5 til 24,9 falder ind i normal kategori. En score på 25 til 29,9 betragtes som overvægtig, mens noget 30 eller derover falder ind i den overvægtige kategori. Disse scoring kategorier gælder for både mænd og kvinder. Centrene for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse forklarer, at formlen ikke direkte måler kropsfedt, men at BMI-målinger korrelerer med mere præcise mål for kropsfedt, såsom hydrostatisk vejning. Mens det er hurtigt og let, tager kroppsmasseindekset ikke hensyn til den procentdel af typer væv, der udgør din kropsvægt. En person med lavt kropsfedt men store mængder muskel kan veje det samme som en person med højt kropsfedt og lave mængder muskel, hvilket får dem til at modtage samme BMI score.

Skinfold Test

Den hudfoldede kropsfedtprøve indebærer anvendelse af en hudkaliper, der knækker tykkelsen af ​​ekstra fedt i bestemte områder af kroppen. Områder, der måles, omfatter lårene, bagsiden af ​​overarme, bryst, mave og området over bækkenet, ved siden af ​​ribbenene og under skulderbladene. Aflæsningerne fra hver af de syv steder anvendes derefter i en matematisk ligning - som er forskellig for mænd og kvinder - for at bestemme kroppens fedtprocent. Brug af hudkaliper kræver korrekt en uddannet testadministrator. Mens hudfoldprøven er forholdsvis let og hurtig, er den meget modtagelig for fejl i testadministratoren. Find en kvalitetstestadministrator på et fitnesscenter eller gym.

Bioelektrisk impedans

Test af din kropsfedtprocent med bioelektrisk impedans indebærer at placere små elektroder på bestemte områder af din krop. Små, unnoticeable elektriske strømme sendes derefter gennem din krop for at måle, hvor meget modstand elektroderne oplever. Jo mere fedt du har, jo mere modstand de elektriske strømme står overfor. Mange fitnesscentre og sundhedsklinikker tilbyder bioelektrisk impedanstest. Processen er ikke-invasiv, smertefri og tager kun et par minutter at fuldføre, men nøjagtigheden af ​​resultaterne kan blive påvirket af dehydrering. Sørg for at drikke otte 8 ounce glas vand i de tre dage, der fører op til din test for at sikre, at dine resultater ikke påvirkes.

Dual Energy X-ray Absorptiometry

Dual Energy Røntgenabsorptiometri, eller DEXA, måler den hastighed, hvormed røntgenstråler passerer gennem din krop. Hvor hurtigt strålerne går gennem ændringer afhængigt af om de rejser gennem magert væv, som muskel og ben eller fedt. Prøven er meget præcis, men på grund af den høje pris og det nødvendige specialudstyr er det en procedure, der typisk kun bruges til forskningsformål eller af professionelle atleter. Du finder DEXA-maskiner på medicinske forskningscentre og universiteter.

Hydrostatisk vejning

For en yderst præcis kropsfedtmåling, besøg en universitets fitness afdeling eller et high-end fitnesscenter til en hydrostatisk vejningstest. Hydrostatisk eller undervandsvægtning er den mest præcise af kroppens fedtforsøg, men det er også den mest involverede og dyreste. Når du sænker dig selv under vandet og udvisker al luft fra dine lunger, måles mængden af ​​vand, som din krop fortrænger. Denne måling kan derefter bruges til at beregne kroppens volumen, kropstæthed og kropsfedtprocent.

Taljemål

Hvis du er interesseret i at lære din kropsfedtprocent, fordi du er bekymret for at være overvægtig og de dermed forbundne sundhedsrisici, kan du blot måle din taljenomkreds. Mens måling af taljenomkredsen ikke fortæller dig din nøjagtige kropsfedtprocent, vil den fortælle dig, om du har en højere risiko for fedme-relaterede sygdomme. Overskydende fedt centreret omkring taljen er et tegn på, at du kunne være i større risiko for hjertesygdomme og type 2 diabetes. Mænd, hvis talje har en omkreds på 40 inches eller mere, er i større risiko. For kvinder er risikoen højere, når deres taljemål er 35 tommer eller mere. Hvis din taljeomkreds er for høj, skal du bruge de andre kropsfedtforsøg for at få en mere præcis kropsfedtmåling og besøge din læge for at afgøre, om du virkelig er i større risiko.

Kropsfedtprocentrating

Bortset fra BMI beregning og midjemåling måling, vil hver af kroppsfedt testene give dig din faktiske procentdel af kropsfedt. Du kan bruge disse værdier til at bestemme, hvor din kropsfedtrate i form af ratingklassificering.For kvinder er en kropsfedtprocent på 8 til 15 betragtes atletisk, mens 16 til 23 falder under godt, 24 til 30 er bedømt acceptabelt, 31 til 36 anses for overvægtige og 37 modtager en vurdering af overvægtige. For mænd er en kropsfedtprocent på 5 til 10 betragtes atletisk, mens 11 til 14 betragtes som godt, 15 til 20 er acceptabelt, 21-24 falder under overvægt og 24 og over anses for overvægtige.

Del:
Kommentarer