Sådan læses et CBC testresultat

Sådan læses et CBC testresultat

En CBC testresultatrapport består af en række forskellige elementer, der kan rapporteres på dit blod. Det er lettere at læse end du måske tror. Ved siden af ​​dit numeriske resultat for røde og hvide blodlegemer, hæmoglobin, hæmatokrit og blodplader vil du se gennemsnittet for dit køn, og om de er høje, lave eller normale. Årsagerne til, at dine resultater ikke ligger i det normale område, er sværere at bestemme. Dine resultater og symptomer vil blive gennemgået af en sundhedspersonale for at afgøre, om yderligere test og behandling er nødvendig.

Find linjerne på din rapport, der indeholder dine resultater på antallet af røde blodlegemer, hæmoglobin og hæmatokrit. Disse er alle aspekter af dine røde blodlegemer. Røde blodlegemer bærer ilt. Det accepterede normale interval for røde blodlegemer i mænd er 4,32 til 5,72 trilioner celler pr. Liter. Hos kvinder er det normale område 3,90 til 5,03 trilioner pr. Liter. Hæmoglobin er det iltbærende protein i røde blodlegemer og er normalt mellem 13,5 til 17,5 gram pr. Deciliter hos mænd og 12,0 til 15,5 gram pr. Deciliter hos kvinder. Hæmatokrit er mål ved at beregne procenten af ​​røde blodlegemer til plasma. Det normale interval for mænd er 38,8 til 50,0 procent. Kvindernes rækkevidde er 34,9 til 44,5 procent. Et lavere end normalt resultat i alle tre af disse linjer indikerer anæmi. En højere end normal tæller peger mod polyaythemia vera, en blodforstyrrelse, hvor dit knoglemarv gør for mange blodlegemer eller hjertesygdomme.

Find den linje, der indeholder dit antal hvide blodlegemer. Hvide blodlegemer bekæmper infektion. Det normale interval for mænd og kvinder er 3,5 til 10,5 milliarder celler pr. Liter. Et lavt antal hvide blodlegemer indikerer, at et lægemiddel du tager, ødelægger hvide blodlegemer, eller du har en medicinsk tilstand som autoimmun lidelse, knoglemarvsproblemer eller kræft.

Find dit antal blodplader. Blodplader hjælper dit blod med koagulering. Det normale område for mænd og kvinder er 150 til 450 mia. Liter pr. Liter. Højt eller lavt blodpladetal kan skyldes et lægemiddel, du tager, eller en række medicinske tilstande, der kræver yderligere tests til diagnosticering.

Tips

CBC'er bestilles af forskellige årsager. Det kunne bestilles for at overvåge narkotika reaktioner, at etablere dine særlige normaler eller at hjælpe med at diagnosticere en sygdom. Hvis du er ubehagelig, diskuterer dine resultater med din læge, så søg en anden professionel til at modtage dine testresultater.

At være i den lave rækkevidde af normal eller høj vifte af normal må muligvis undersøges også. Din over al den medicinske tilstand vil lede yderligere test.

Del:
Kommentarer