Sådan læses en ultralyd af leveren

Sådan læses en ultralyd af leveren

Ultralyd er en type billeddannelse, der bruger lydbølger til at producere et billede. Denne teknologi anvendes i vid udstrækning til at hjælpe med at bestemme medicinske tilstande og tilstande, som levercirrhose, hjertesygdomme og graviditetsprogression. Ultralyd er ekstremt præcis, da forskellige ekko udgør et skyggebillede. For leveren udføres en ultralyd af maven.

Se på videodisplayet. En transducer bruges til at scanne kroppen. Den placeres over din abdominal region og sender højfrekvente lydbølger ind i kroppen. Det lytter derefter til ekkoet for at afvise vævene og optager et billede på skærmen. Se først på billedet som helhed, og få en ide om hele området.

Kig på de specifikke organer, der vises på skærmen. Du vil se ikke kun leveren, men også de organer, der omgiver leveren, herunder nyrerne, tarmene og galdeblæren. Kig på leveren tæt op. Du vil være i stand til at undersøge ultralydsspecifikke smerter og abnormiteter, som du er opmærksom på og undersøge skærmbilledet for objekter, der forhindrer leveren eller unormale vækst i eller omkring leverområdet.

Kig efter placering og orientering. Ultralyd læses fra venstre mod højre. Anerkend forskellen mellem væsker og faste stoffer. En cyste er en væskefyldt sac. Når en cyste ikke har noget snavs, vises det på skærmen som sort. Når lydbølgerne rejser gennem væsker, vises resultaterne lyse og hvide. Således vil en cyst fyldt med væske vise sig som lys eller hvid på skærmen, hvilket skaber dine faste stoffer og væsker.

Kig efter billeder af dårlig kvalitet. Når du rejser gennem fedt og luft, producerer lydbølgerne ikke et kvalitetsbillede. Leveren er et blodigt organ, der er fyldt med væsker, og bør vises tydeligt på skærmen. Du kan mærke sten eller forstørrelse af leveren, eller en dårlig billedlæsning kan være en indikation af en patologi. Blodstrømmen genkendes af røde og blå signaler. Dette kaldes kontinuerlig Doppler. I de fleste tilfælde repræsenterer rødt blod, der bevæger sig mod dig, og blå repræsenterer blod, som bevæger sig væk fra dig.

Tips

Spørg altid din læge om at forklare resultaterne af din ultralyd.

Advarsler

Hvis du oplever smerte- og leverproblemer, som gulsot, misfarvning af dine øjne i hvide øjne eller maveopblussen, skal du besøge din læge.

Del:
Kommentarer