Sådan løser du en tredemøllehastighedssensor

Sådan løser du en tredemøllehastighedssensor

Hastighedssensoren på en elektronisk tredemølle er højst sandsynligt placeret ved forrullen nær motoraggregatet, hvor det tæller hver omdrejning for at beregne hastighed og afstand. Hvis den sensor begynder at fungere, vil den give unøjagtige aflæsninger og forårsage inkonsekvent, varierende hastighed. Enten kan sensoren justeres, eller den skal udskiftes. En hjemmebåndsmølle kan løses og diagnosticeres med mange ekstra værktøjer eller specifik ekspertise.

Afbryd tredemølle fra enhver strømkilde, til hvilken den er tilsluttet. Sørg for, at løbebåndet ikke har strøm i det hele. Fjern frontdækslet over tredemøllens motor for at udsætte hovedkortet og motoraggregatet.

Afbryd ledningskabelens ledninger, der fører til motoren. I de fleste tilfælde er ledningerne sort og rød. Motoren bør også fjernes fra sin mount på dette tidspunkt.

Flyt motoren for at løsne remskiven, og løft derefter motoren for at komme under. Det er her, hvor løbebåndets hastighedsføler er placeret. Det er normalt et firkantet eller rektangulært formet grønt modul med stik i begge ender.

Brug en finger til at kontrollere hastighedsfølerens stivhed i beslaget. Fejlen kan skyldes, at den i nogle tilfælde skal strammes eller justeres. På dette tidspunkt skal du lave en test. Fjern løbebåndets hastighedsføler og brug voltmeteret til at teste kredsløbet. Tjek producentens specifikationer for nøjagtig brug af voltmeteret.

Fjern hastighedsføleren helt og udskift den om nødvendigt med din nye hastighedsføler. Sæt derefter de ledninger, der fører til printkortet igen. Vend rulleskiven og motoren tilbage til deres oprindelige positioner og udskift beskyttelseshætten.

Indsæt tredemølle eller tilslut strømkilden. En gang på test løbebåndet for at sikre, at hastighedsføleren er blevet fikset. Dette kan gøres ved at køre løbebåndet i 15 minutter ved lave hastigheder og overvåge det omhyggeligt for at se, at det fungerer som forventet. Tjek producentens specifikationer for at indstille din tredemølle til ønskede indstillinger, (se ejervejledningen).

Del:
Kommentarer