Sådan løftes tyngde genstande sikkert

Sådan løftes tyngde genstande sikkert

Løfte og flytte tunge genstande uden ordentlig teknik, hjælp eller sikkerhedsforanstaltninger kan føre til skade. Hvis du løfter med ryggen i stedet for dine ben, risikerer du tilbage muskelstammer, trækker og endda en revet skive, hvilket kan bidrage til langvarig smerte og ubehag. For at forhindre disse skader, lær den sikre måde at løfte tunge genstande op, spørg om hjælp eller brug løftehjælpemidler.

Vurder, planlæg og forbered

Tænk igennem og planlægge frem for løft og flytning. Størr op objektet for at afgøre, om det er akavet, check efter håndtag og inspicer det for skarpe kanter, der kan forårsage skade. Hvis du ikke kender vægten, skal du prøve at skubbe den med dine fødder eller hænder for at se om den bevæger sig let - en anelse om objektets vægt. Ryd området omkring objektet for at give dig masser af plads til at manøvrere og sørg for at din bevægelige sti er klar. Løsn dine muskler med en kort opvarmning for at forberede din krop til opgaven og reducere risikoen for muskelstammer eller træk. Brug passende fodtøj, og hvis du planlægger at bruge handsker, skal du sørge for, at de passer korrekt til et sikkert greb.

Sikker løftteknikker

Det er vigtigt at have en stabil base, så stå tæt på objektet, med dine fødder spredt omkring skulderbredde fra hinanden. I stedet for at bøje kun i din talje og nå ned for at forstå objektet, bøj ​​dine hofter og knæ, hold din ryg bagud, som om du er ved at sidde i en stol og en squat. Uden hunching din ryg, tag fat i siderne og bunden af ​​objektet med begge hænder og fastgør dit greb. I en glat bevægelse skal du trykke dine ben for at stå og løfte objektet. Knæl på et ben til en alternativ teknik. Skub objektet mod dig, læg dit knæ mod bunden og læn det mod dit knælende ben. Tag fat i bunden med begge hænder og hold den tæt på kroppen, langsomt flytte objektet til toppen af ​​dit andet, bøjede ben. Hold fast hold på objektet og tryk gennem dine ben for at stå.

Assisted Lifting

Hvis objektet er for stort eller tungt, så du kan løfte dig selv, så spørg en ven eller kollega om at hjælpe - teamløfting deler vægten i halvdelen. Denne person skal være ens i styrke og statur til dig for at hjælpe med at holde belastningen afbalanceret. Teamløftning kræver koordinering og klar kommunikation. Hvis en person ikke kommunikerer og løfter for tidligt, vil belastningen skifte og potentielt forårsage skade. Før du løfter, skal du diskutere med din assistent den retning og sti, du planlægger at tage for at flytte objektet. Hver person skal bruge korrekt løfte teknik for at undgå skade.

Løftehjælpemidler

Du kan også anvende forskellige typer løfteudstyr og udstyr. Dollies eller håndvogne, for eksempel, gør det nemt at løfte og flytte tunge genstande. I en lagerindstilling bruger arbejdstagere paller og gaffeltrucks til at løfte og flytte tungt lastede paller. Løftestropper lavet af polypropylenbælte tillader to personer at løfte og bære tunge møbler og apparater bare et par centimeter væk fra jorden uden at spænde ryggen. Nogle remsystemer er designet til at passe over dine skuldre, mens andre passer over underarmene.

Del:
Kommentarer