Sådan letter du diarréeffekten af ​​Metformin

Sådan letter du diarréeffekten af ​​Metformin

Metformin er det mest effektive lægemiddel, der anvendes til behandling af tilstande som polycystisk ovariesyndrom og insulinresistens. Det bruges også til at forebygge og behandle type 2 diabetes. Metformin virker ved at regulere blodsukkerindholdet. På grund af det fremmer det vægttab og kan forbedre frugtbarheden. Som med de fleste receptpligtige lægemidler kan metformin have problematiske bivirkninger. Men der er markant fald i bivirkninger efter den første måned, hvor man tager metformin. Den mest almindelige bivirkning ved at tage metformin er diarré.

Instruktioner

Reducer din dosis med godkendelse fra en sundhedspersonale. Mens diarré er mest almindelig i de første uger, hvor du tager metformin, kan reduktion af dosis reducere frekvensen, da det gør det muligt for kroppen at tilpasse sig medicin. Den laveste dosering er generelt 500 mg. Hvis du har startet med en højere dosis, kan lægen reducere doseringen for at mindske bivirkningerne.

Overvej at skifte til udvidet version af metformin. Tal med din sundhedsudbyder om at gøre det. Da det er en medicin med langsom frigivelse, kan det reducere diarré, fordi mindre mængder absorberes over dagen i stedet for at ramme dit system på én gang. Husk, at versionen med udvidet udgivelse er dyrere.

Reducer forbruget af kulhydrater og fedt. Folk, der følger en nedsat kulhydrat kost, oplever mindre diarré end dem, der ikke gør det. En kost, der er rig på lavt fedtindhold og lavt kulhydratindhold, fedt og sukker, er optimalt.

Tag metformin med et måltid. Det må aldrig tages på tom mave. Når metformin tages på tom mave, reagerer den med mavesyre og kan forårsage en stigning i diarré og andre gastrointestinale problemer.

Brug over-the-counter medicin til behandling af diarré. En sådan medicin er iodium. Aflastningen er kun midlertidig, men kan anvendes i hele tilpasningsperioden.

Tips

Brug mindst otte glas vand om dagen, mens du tager metformin. Prøv at tage det på forskellige tidspunkter af dagen for at se om der er nogen forskel i bivirkninger.

Advarsler

Lad ikke dig selv blive dehydreret. Diarré kan føre til dehydrering. Det kan være farligt, når man tager metformin, da det kan føre til mælkesyreose, som er potentielt dødelig, men også ret sjælden. Du må ikke ændre doseringen uden at konsultere en læge. Undgå at drikke alkohol, mens du tager metformin. Det kan øge diarré.

Del:
Kommentarer