Sådan laver du et kryds ud

Sådan laver du et kryds ud

Hvis du nogensinde har taget en tur i skoven, er chancerne gode, at du har stødt på et kryds på din rejse. Det er vigtigt, at du undersøger hele din krop for flåter efter at være i potentielle krydsinficerede områder, som f.eks. Skove, høje græs eller hvor som helst hjorte kan græsse. Tick ​​størrelser varierer, så se efter noget usædvanligt. Et rådyrtegn ser for eksempel ud som et lille sort speck. Hvis du bemærker et kryds på din krop, er det afgørende, at du fjerner krydset så hurtigt som muligt.

Flydende sæbe Metode

Sprøjt en stor dråbe flydende sæbe på en bomuldsbold.

Vask forsigtigt tæsken med bomuldskuglen i 15 til 20 sekunder. I de fleste tilfælde vil tippen være ude af sig selv og holde sig til bomuldsboldet.

Dæk hænderne med gummihandsker, og fjern krydset manuelt, hvis det ikke var ude af sig selv. Dette fungerer bedst, hvis du har negle til at gribe fat. Klip let tæsken tæt på huden og træk den forsigtigt ud uden at vride. Du må ikke klemme tarmens krop for hårdt, fordi det kan frigøre toksiner i kroppen.

Placer det ekstraherede kryds i en lille glasburk eller lynlåse-låsende plastpose og sæt i din fryser. Gem afkrydsningsfeltet i 30 dage, hvis du udvikler tegn på infektion og ticken skal undersøges.

Pincet Metode

Tag fat i krydset med pincet så tæt på huden som muligt. Du ønsker at få fat i tæsken på munden, men tikkens størrelse kan gøre det svært at bestemme, så kom så tæt på injektionsstedet som muligt.

Træk langsomt tilbage og sørg for ikke at vride, rykke tilbage eller klemme fligets krop. Forvent at tage din tid, fordi tippens mund er dækket af skarpe barb'er, der holder fast i huden.

Gem afkrydsningen som beskrevet ovenfor eller skyll ned i toilettet. Kast aldrig et kryds i din papirkurv, fordi det kunne klatre ud og bide dig igen.

Tips

Undersøg dig selv og dine kæledyr for flåter efter hver gang i skoven eller camping. Søg lægehjælp, hvis du ikke kan fjerne et kryds på egen hånd.

Advarsler

Forsøg aldrig at fjerne et kryds med dine bare hænder, da dette kan sprede patogener. Anvend aldrig stoffer som vaseline eller benzin til et kryds på din hud. Forsøg aldrig at fjerne et kryds ved hjælp af en tændt kamp. Søg altid lægehjælp omgående, hvis du ser tegn på infektion eller Lyme-sygdom.

Del:
Kommentarer