SĂĄdan laver du en hjemmelavet wakeboard

SĂĄdan laver du en hjemmelavet wakeboard

I de senere år har wakeboarding haft en stigning i popularitet, hvilket igen har set en stigning i gearudviklingen. Moderne wakeboards er generelt lavet af injiceret skum indpakket med glasfiber eller carbon fiber, men du kan lave din egen lige så effektivt ud af almindeligt fundet byggematerialer. Ved at lave dit eget bord kan du tilpasse det direkte til dine præferencer, hvilket gør det muligt for dig at udføre bedre på vandet for en brøkdel af prisen.

Trin 1

Tegn den disposition, du vil have til dit bord på et ark af krydsfiner. Generelt bør wakeboards måle omkring 50 til 60 inches lang, med en maksimal bredde på ca. 10 til 14 inches. Test et par forskellige størrelser af brædder før design for at bestemme hvilken stil der passer bedst til dit færdighedsniveau.

Trin 2

Skær konturen ud med et puslespil. Mærk en side af brættet som toppen og den anden som bunden.

Trin 3

Sand alle overflader af pladen glat til berøring ved hjælp af en båndslibemaskine med et groft bælte. Sand ned spidsen og halen af ​​undersiden af ​​brættet for at fremhæve rocker --- bøjningen brættet har fra spids til hale. Sænk vippen ind i bundkanten, der starter ved midten af ​​brættet og arbejder mod enten spidsen.

Trin 4

Lav en mere udtalt rocker ved at bløde krydsfinerbrættet i et badekar fyldt med varmt vand i ca. tre til fire timer for at blødgøre træet og gøre det mere bøjeligt. Fjern brættet fra vandet, og støtt derefter hver ende (spids) af brættet på en fast overflade, og læg en 50- til 70-lb. vægt på midten af ​​brættet og lad det tørre i 48 timer. Da fugt inddampes fra det gennemblødede krydsfinerbræt, bliver formen permanent overført til brættet.

Trin 5

Belæg bestyrelsen med en klar belægning. Dæk alle overflader af brættet med mindst to lag tætningsmiddel for at sikre, at vand ikke trænger ind i træet en gang i brug. Påfør tætningsmiddel i et godt ventileret område.

Trin 6

Tilføj bindingerne til brættet. Vælg monteringssted og orientering baseret på dine præferencer, og monter derefter kommercielt producerede bindinger direkte på brættet ved at bore monteringshullerne ud og fastgøre bindingerne. Anbring et par dråber silikoneforseglingsmiddel i hvert udboret hul for at beskytte brættet mod at absorbere vand og rådne.

Trin 7

Tilsæt ribberne til undersiden af ​​brættet. Placer dem som du vil, men bemærk at fire finner, jævnt fordelt på undersiden, fungerer effektivt for manøvredygtighed og hastighed. Bor pilothuller til de fin-sikrende indlæg, tilføj en dråbe siliconeforseglingsmiddel og indsæt ribberne. Bestyrelsen er nu klar til et testdrev.

Del:
Kommentarer