SĂĄdan kontrolleres Leptin-niveauer

SĂĄdan kontrolleres Leptin-niveauer

Leptin, "jeg er fuld" hormon, signalerer din hjerne, at du er fuld. Jo mere fedt på din krop, jo mere leptin modstår og nægter at fortælle din hypothalamus, at du er tilfreds. Leptinresistens er en alvorlig hindring for vægttab.

Leptin blev først opdaget i 1994 af J.M. Friedman og kolleger. Ifølge Dr. Scott Isaacs, M.D., forfatter til "The leptin Boost Diet" og "hormonbalance," der er ingen effektiv test til måling af leptin niveauer eller modstand, men andre forsøg eller markører anvendes til at bestemme leptin modstandsniveauer.

Test for at hjælpe med at bestemme leptin niveauer

Tag dit blodsukkerindhold efter en 12-timers hurtig. En regelmæssig morgenlæsning over 95 mg / dL er mistænkt for leptinresistens.

Tag en AC1 test ved dit næste lægebesøg. AC1 er et gennemsnit på tre måneder af dit blodsukkerniveau. En AC1 over 5,6 antyder leptinresistens.

Vær proaktiv og bede om tests for Plasminogen Activator Inhibitor-1 (PAI-1), homocystein og C-reaktivt protein (CRP). PAI-1 er et fedtcelleprotein, der øger blodkoagulation og hjerte-kar-sygdom. Homocystein forårsager også blodpropper og hjerte-kar-sygdomme. CRP måler inflammation, en anden leptinresistensindikator.

Forlad en urinprøve til en urinmikroalbumintest. Denne test vil registrere protein i din urin og leptinresistens.

Tjek dit kolesterol og triglycerider. Leptinresistens er forbundet med højt LDL (dit dårlige kolesterol), høje triglycerider og lavt HDL (godt kolesterol).

Mål androgenniveauer. Mænd vil have lav testosteron, og kvinder vil have høje DHEA-S og høje androstenedionniveauer.

Få en skjoldbruskkirtlen test. En simpel blodprøve kaldet TSH-testen er en indikator for skjoldbruskkirtelproblemer forbundet med leptinresistens.

Se på din lever ved hjælp af en ultralydstest. Fedt på leveren er en indikator for leptinresistens.

Spørg din ob / gyn til en bækken ultralyd for at opdage ovariecyster og endometrium på livmoderforingen. Kvinder med disse symptomer har ofte leptinresistens.

Kig efter fysiske symptomer

Tjek din vægt. Hvor har du dit kropsfedt, og hvor meget er en indikator for leptinresistens. Diabetikere og leptinresistente mennesker får hurtigt vægt i midten og har højt kropsfedt.

Tjek din søvn. Træthed og søvnløshed er symptomer på leptinresistens.

Overvåg dit blodtryk. Aflæsninger over 130/85 angiver leptinresistens.

Kig på din hud. Hud tags, strækmærker og acanthosis nigricans (misfarvning af huden eller mørkfarvning omkring halsen, armhulerne og folder, der ligner snavs, men vil ikke vaske) er ofte savnet tegn på leptin resistens.

Spørg din læge om polycystisk ovariesyndrom (hos kvinder). Symptomer på PCOS er ansigtshårvækst, acne, fertilitetsproblem og unormale menstruationscyklusser. Disse er også symptomer på leptinresistens.

Advarsler

Brug ikke oplysningerne i denne artikel i stedet for rådgivning med din læge.

Del:
Kommentarer