Sådan kommer du igennem en galdeblæreanfald

Sådan kommer du igennem en galdeblæreanfald

Sådan kommer du igennem en galdeblæreanfald. Smerten ved et galdeblæreangreb er blevet sammenlignet med smerten ved arbejde - men uden den lykkelige afslutning. Det er så smertefuldt, at du ikke kun er klar til at få din galdeblære fjernet, men overvejer næsten at tage det ud selv. Før du kommer til udskæringskniven, skal du forsøge at mindske smerten med et par hjemmemekanismer.

Prøv over-the-counter smertestillende midler. Hvis de ikke hjælper, skal du kontakte din læge og spørge, om der er noget, han kan ordinere, der kan hjælpe dig.

Brug en varmepude. Placer puden på din højre side lige under din ribbe bur så det dækker en del af din mave og en del af ryggen. Hvis du har to varmepuder, kan du placere en på din mave og den ene bag din ryg.

Gå. Smerten er undertiden mindsket med bevægelse. Prøv pacing.

Undgå at spise. Dette vil bare gøre angrebet værre ved at få galdeblæren til at indgå kontrakt. Drikkevand kan dog hjælpe.

Tips

Du kan forsøge at undgå en anden galdeblære angreb ved at holde sig til en low fat diæt.

Advarsler

Se straks lægen, hvis angrebet varer mere end fem timer, hvis du opkaster, udvikler feber eller gulsot, har lerfarvede afføring eller hvis smerten er uudholdelig. Selvom smerten ikke er for dårlig eller opløses hurtigt, skal du kontakte din læge. Mange medicinske problemer, nogle livstruende, kan forårsage symptomer svarende til en galdeblæreangreb.

Del:
Kommentarer