Sådan kjole du på en 5K

Sådan kjole du på en 5K

En 5K er det perfekte "entry level" løb: længe nok til at teste dit grist, men kort nok til, at næsten enhver løber eller walker med et grundlæggende niveau af fitness kan få det til at ske. Næsten hver 5K sker udenfor, så at få din outfit ret er mere end bare et modevalg. Brug af de rigtige stoffer og lag er nøglen til at regulere din kropstemperatur og forbliver så tør som muligt, så du kan forblive komfortabel - godt, forholdsvis behagelig - i løbet af løbet.

Sommetider kønsspørgsmål

De fleste af retningslinjerne for race slid er de samme for begge køn - men der er en forskel når det gælder undertøj. Kvinder bør altid bære en støttende sportsbøjle designet til højeffektive aktiviteter; du vil være langt mere komfortabel, hvis "pigerne" flytter så lidt som muligt under din løb. For mænd vælger mange at køre med kompressionshorts som et underlag. Dette understøtter begge kønsorganerne og beskytter mod garderobefejl.

Dine fødder

Brug ikke-bomuldsfugtige sokker, der passer perfekt til dine fødder. På den måde vil dine fødder ikke ende med at blive gennemblødt i sved eller vandtæt, hvis du springer gennem et par vandpytter. Ligeledes bør dine sko være en perfekt pasform med ingen "hot spots" eller knivspidser overalt på dine fødder. Når du rocker frem på dine tæer, skal dine hæle ikke glide rundt i skoene. At have ordentligt monterede sokker og sko er også det vigtigste, du kan gøre for at forhindre blærer.

Dit hoved

En letvægts, ikke-bomuldskasket - eller for nogle visor - er aldrig ude af plads på løbedagen. Randen skygger øjnene fra den lyse sol og holder regn ud af dit ansigt; det går dobbelt, hvis du kører i briller. Ved koldt vejr skal du bære en lette beanie, som du kan stikke i lommen, hvis du begynder at føle dig for varm.

Alt andet

I varmt vejr er et letvægtsvævssæt med shorts og tank top masser. Hvis du har et problem med armpit chafing, opgrader dig til en letvægts wicking T-shirt - men undgå i alle tilfælde bomuld, fordi det vil opsuge sved, chill dig og kan forårsage chafing også.

På køligere vejr skal du klæde dig så du vil være komfortabel, når din krop er varm i midten eller gå dette betyder normalt, at du vil føle dig lidt kølig, men ikke forfærdelig kold, når du først starter. Runner's World anbefaler at gå fra tank top til T-shirt, når temperaturer ramte 50'erne, en langærmet skjorte og strømpebukser, når temps ramte 30'erne og derefter tilføje ekstra lag - begynder med overkroppen først - hvis temperaturen fortsætter med at falde.

Hvis det regner

Nogle seriøse løbere bærer en billig plastponcho, eller en skraldespand med huller i det til hoved og arme, til ly fra regnen, mens de venter på, at løbet begynder. De kasserer denne billige cover-up sikkert ud til siden af ​​sceneområdet lige før løbet starter. Et veldrevet løb vil tilbyde folie tæpper, du kan bruge til at varme op efter løbet eller en taske dråbe, hvor du kan efterlade en regnjakke til at bruge senere eller begge dele. Vandrere vil tilbringe længere tid på banen og generere langt mindre kropsvarme, så de ønsker måske at holde deres poncho på eller bære en faktisk regnjakke i løbet af 5K.

Del:
Kommentarer