Sådan identificeres kløende hududslæt

Sådan identificeres kløende hududslæt

Kløende hududslæt forekommer af forskellige årsager, der manifesterer sig som en fysisk irritation. Fordi deres udseende og sværhedsgrad varierer, er det undertiden vigtigt at være opmærksom på andre symptomer, der ledsager det.

Kend din families medicinske historie. Det er muligt, at andre medlemmer har oplevet hyppige eller tilbagevendende hududslæt. Hvis der er andre med samme problem i familien, kan du lide af eksem. Personer med astma eller høfeber er mere tilbøjelige til at lide af eksem. Andre symptomer på eksem omfatter rødme, skællende hud, der bliver skorpe efter ridser, små blister og infektioner.

Se på udslætets udseende. Kløende hududslæt, der er cirkulære med små bump i cirklen, kan skyldes granulom annulare (en kronisk tilstand forbundet med skjoldbruskkirtlen) eller ringormsinfektion. Begge vil sandsynligvis forekomme på hænder og arme, før de spredes til andre kropsdele.

Vær opmærksom på udslætets størrelse. Et stort kløende udslæt, der er næsten perfekt cirkulært og vises på brystet eller ryggen (før spredning) indikerer muligheden for at lide af pityriasis rosea, en tilstand forårsaget af en ikke-smitsom virus.

Analyser dine aktiviteter i de sidste 24 til 48 timer. Et udslæt, der ledsages af en brændende fornemmelse, kan indikere udsættelse for sol, en kemisk irritation eller en allergi overfor en ny fødevare eller medicin. Hvis du har engageret i aktiviteter, der kan være relateret til disse symptomer, bør du først undersøge disse muligheder.

Se på udbredelsen af ​​udslæt. Et udslæt, der ser ud til at virke og forsvinder på forskellige dele af kroppen uden andre symptomer bortset fra kløe kan indikere en viral udslæt. Disse går normalt væk alene efter et par dage og kræver ingen anden behandling end en creme til at lindre kløe.

Tips

Hvis udslætet ikke forbedres efter et par dage, eller hvis du oplever mere alvorlige symptomer, såsom høj feber eller vejrtrækningsbesvær, skal du straks kontakte din læge.

Del:
Kommentarer