Sådan hæver du dit blodsyre niveau

Sådan hæver du dit blodsyre niveau

Oxygen er en gas, der er nødvendig for at støtte menneskeliv. Den menneskelige krop bruger ilt som en energikilde. "Oxygenmængde" og "iltmætning" er udtryk, der anvendes omendvist til at beskrive koncentrationen af ​​ilt i blodet. "Hypoxæmi" eller lave iltindhold i blodet kan forårsage forvirring, vanskeligheder med at bevæge sig og endda hjerne- og organskader. Hævelse af dit iltniveau i blodet kan lindre symptomerne på hypoxæmi og øge energiniveauet.

Fastgør et pulsoximeter til fingerspidsen. Et pulsoksymeter er en ikke-invasiv medicinsk anordning, der måler, ved at sende lys gennem en gennemsigtig overflade af kroppen, procentdelen af ​​dit blod mættet med ilt. Maskinen viser derefter en nummereret procentdel. En normal læsning for et sundt individ er 95 til 100; en normal læsning for en person med en respiratorisk lidelse kan være lavere. Pulsoximetre findes på de fleste hospitaler og klinikker; klinikere er normalt villige til at gøre en hurtig læsning. Mindre, bærbare enheder kan også købes online eller i sundhedsforretninger til privat brug. De spænder i pris fra $ 20 til $ 100 afhængigt af producent og yderligere funktioner, såsom hjertefrekvensovervågning, størrelse og hukommelsesfunktioner.

Sidde i en afslappet stilling. Under aktiviteter bruger kroppen mere af det tilgængelige ilt i blodet. Mange gange, blot et øjeblik at slappe af kan øge blodets iltniveau.

Tag fem langsomt dybe vejrtrækninger. Luften i atmosfæren består af en blanding af flere gasser, herunder nitrogen, oxygen, hydrogen og carbondioxid. Hvert åndedrag indeholder cirka 20 procent oxygen. Ved at tage et par langsomt dybe vejrtrækninger kan lungerne udvides fuldt ud, idet man optager den optimale mængde tilgængeligt ilt og udviser kuldioxiden.

Brug en supplerende iltkilde til at øge andelen af ​​ilt i blodet. En ilttank med en ansigtsmaske sat til 15 liter pr. Minut kan levere 100 procent ilt til lungerne.

Tips

Neglelak kan forhindre en pulsoksymeteraflæsning.

Del:
Kommentarer