Sådan holder du dine tænder ret, hvis du taber din retainer

Sådan holder du dine tænder ret, hvis du taber din retainer

Når du har brugt armbånd i en vis tid til at rette dine tænder ud, kan du blive nødt til at bære en holder. Dette vil hjælpe med at holde tænderne på plads, når de har flyttet under processen med at bære bøjlerne. Mange mennesker falder i den dårlige vane med at bære holderen først og derefter lade den ligge rundt efter måltiderne og glemmer ofte at sætte den tilbage. Dette er den hurtigste måde at fortryde alt arbejdet på, mens du har på dit håndtag. Men hvis du har mistet din beholder, er der et par skridt at tage for at sikre, at dine tænder ikke bevæger sig, før du kan få en erstatning.

Kontakt din ortodontist straks. Dette er den eneste måde at sikre, at dine tænder ikke bevæger sig, da kontoret hurtigt kan udskifte din holder. Din ortodontist ved, at hver dag, der går forbi uden at bære holderen betyder bevægelse af tænder, fortryder mange års god ortodontisk arbejde.

Spørg din tandlæge om råd til hvad du kan gøre for at holde tænderne i bevægelse, indtil du får en erstatning. Selvom der ikke er noget du kan gøre for at holde tænderne lige, indtil du får en ny holder, er det værd at spørge, hvis han har et par doser og ikke forhindrer bevægelse blandt dine tænder.

Spørg om en midlertidig løsning. Der kan være en midlertidig løsning på at flytte tænder på grund af en tabt holder. Hvis du bruger en klar aligner, kan det dog være sikkert at spørge din tandlæge om dette er en god mulighed for dig, før du gør det. Ellers kan det forårsage mere skade end godt.

Undgå stress på din mund, som slibning eller gnashing dine tænder sammen. Ved at gøre dette strækker musklerne i din mund og i din kæbe, hvilket kan få dine tænder til at bevæge sig. Dette kan virke som en lille ting, men indtil du har en erstatning fastholder, skal du gøre alt, hvad du kan for at undgå bevægelse blandt dine tænder.

Del:
Kommentarer