Sådan heler din spiserør efter sur reflux

Sådan heler din spiserør efter sur reflux

Acid reflux er mere end bare halsbrand og en brændende hals. Den syre, der kommer ind i spiserøret, beskadiger også foringen, hvilket resulterer i betændelse og beskadigelse. Ubehandlet skade på spiserøret fører til Barrett's spiserør, en alvorlig tilstand, som kan være precancerøs. For at undgå helbredskomplikationer er behandling og helbredelse af spiserøret vigtig, hvilket forhindrer yderligere skade.

Prøv en kostændring. Undgå fødevarer, der forårsager overskydende syreproduktion som chokolade, tomater, kaffe, krydret mad og citrusfrugter. Fede fødevarer øger også syreproduktionen, så undgå dem, når det er muligt. For at reducere syreproduktionen skal du spise en kost med komplekse kulhydrater, såsom brød, korn og pasta. De binder sig til mavesyre og forhindrer det i at presse op i spiserøret.

Kig på usunde vaner. Koffein og nikotin både forårsager ekstra syreproduktion i maven. Alkoholforbruget øger ikke kun syreproduktionen, det lugter også sphincteren ved åbningen af ​​spiserøret. Dette tillader mere syre at komme ind i spiserøret for yderligere at beskadige det.

Tabe sig. Ekstra vægt lægger pres på maven, hvilket skubber mavesyre op. Dette resulterer i syre i spiserøret og deraf følgende skade.

Tænk lille. Spis mindre måltider hyppigere. Mindre mad i maven optager mindre volumen. Mængden af ​​syre i maven vedrører mængden af ​​mad. Hvis syreniveauet forbliver lavt, mindsker det chancen for at det strømmer op i spiserøret.

Brug medicin. Når det er beskadiget, har spiserøret mere end bare traditionelle hjemmemekanismer. En sund livsstil virker for at forhindre fremtidige skader, men der findes stadig beskadigede skader. Over-the-counter medicin såsom antacida og oral suspension medicin virker på samme måde, der forhindrer mere skade. Protonpumpehæmmere (PPI'er) arbejder for at forebygge skader og helbrede eventuelle tidligere skader. Prilosec er den eneste tilgængelige PPI uden recept. De fleste læger bruger receptpligtig styrke PPI til behandling af tidligere skader i stærkere doser end Prilosec.

Del:
Kommentarer