Sådan giver du en prostrate selvstændig eksamen

Sådan giver du en prostrate selvstændig eksamen

Mange mænd frygter at have en prostataeksamen. Faktum er imidlertid, at når mænd er ældre, bliver nødvendigheden af ​​denne eksamen stadig vigtigere. For at kunne identificere ændringer i formen, størrelsen eller teksten af ​​prostata mellem lægeundersøgelser, er det en god idé at vide, hvordan man gennemfører en selvtest.

Slap af inden du starter selvprøven. For at nå prostata, vil det være nødvendigt at bevæge sig forbi sphincter musklerne i anus. At være i en afslappet tilstand vil gøre det lettere for disse muskler at slappe af og lade fingeren nå prostataområdet.

Smør anus. Dette indebærer at anvende en lille mængde smøremiddel til analåbningen og lige indeni. Smøring af åbningen hjælper med at glide fingeren ind i området og bidrage til at lette det ubehag, der kan opstå, når åbningen strækkes lidt. Brug ikke babyolie eller lignende produkter som smøremiddel. I stedet skal du bruge et personlig smøremiddel, der ikke er til rådighed.

Sæt på engangs gummihandske. Hele dette er en selvundersøgelse, det er vigtigt at huske, at selvom du bare har vasket dine hænder, kan der være rester af resterende bakterier. Den sterile gummihandske hjælper med til at minimere chancen for at indføre fremmede bakterier i anusen.

Smør fingeren, du vil bruge til eksamen. Pegefingeren er typisk det bedste valg, da denne finger er i en god position på hånden for at styre let bevægelse på tværs af overfladen af ​​prostata. Brug så meget smøring som du vil.

Sæt den smurtede finger i anusen. Flyt langsomt, så sphincter musklerne får en chance for at slappe af. At vælge at bevæge sig langsomt vil reducere ubehaget betydeligt.

Spor langs prostatafladen med fingerspidsen. Husk på, at du føler dig langs overfladen gennem membranen i analvæggen og ikke rører prostata direkte. Bemærk eventuelle steder, hvor der er en ændring i tekstur, eller hvis prostata synes at vokse. Bemærk om uregelmæssigheder i størrelsen eller følelsen af ​​prostata, der kan være til stede.

Træk smurt finger ud af anus. Bortskaf handsken og brug sæbe og vand til at rengøre analåbningen.

Tips

At lære at udføre en prostata selvprøve indebærer ikke bare at mestre teknikken til selvundersøgelse, men også at vide, hvad man skal kigge efter. Din læge kan give dig retningslinjer, der er specifikke for din alder og generelle sundhed.

Advarsler

Hvis du oplever smerter, mens du flytter din finger langs overfladen af ​​prostata, skal du rapportere det til din læge, selvom der ikke forekommer ændringer i størrelse eller tekstur. Selvundersøgelser er heller ikke en erstatning for en eksamens af en kvalificeret læge. Du skal stadig have din prostata undersøgt af din læge regelmæssigt, flytter til en årlig eksamen efter en alder af fyrre.

Del:
Kommentarer