SĂĄdan genvinder du fra et choking incident

SĂĄdan genvinder du fra et choking incident

Sådan genvinder du fra et choking incident. En choking hændelse er ekstremt traumatisk, for både offeret og de mennesker, der vidner om episoden. Især familie og venner kan være meget rystede efter at have set en elsket kamp for hendes liv. Ofret vil sandsynligvis blive traumatiseret også, og kan have vedvarende skader eller anden skade, som hun skal genoprette fra. Læs videre for at lære at genoprette fra en choking hændelse.

Kontroller for at sikre, at offeret trækker vejret normalt. Hun kan hoste voldsomt efter en choking hændelse. Dette er naturligt og indikerer, at obstruktionen er blevet ryddet.

Opmuntre offeret til at sætte sig ned. En længere periode uden ilt reducerer blodgennemstrømningen til hjernen, hvilket kan medføre, at personen passerer ud.

Tjek personen for tegn på hovedskade, især hvis offeret var alene, da han begyndte at kvælke. Han har måske faldet ned eller slået hovedet på en anden måde.

Kontroller andre former for skader, som ribben, der måske har været revnet, mens du udfører Heimlich manøvreringen, uanset om du er en anden person eller dig selv.

Kontroller offerets puls for at være sikker på, at det er normalt. Hvilende puls varierer med alderen, men du vil sikre dig, at pulsen er regelmæssig og stærk.

Ring 911 i tilfælde af alvorlig skade eller vedvarende svimmelhed.

Tal om hvad der skete, især med de involverede børn. Diskuter om situationen kunne undgås eller håndteres bedre i fremtiden.

Giv den berørte person ekstra TLC resten af ​​dagen, især hvis han er barn. Lidt ekstra opmærksomhed og ømhed vil hjælpe ham med at komme sig hurtigere.

Tips

Sørg for, at alle i din husstand ved, hvad de skal gøre, hvis der opstår en kvælningshændelse. At være forberedt vil hjælpe familiemedlemmer med at reagere hurtigt, hvilket reducerer risikoen for alvorlig, varig skade. Choking hændelser er altid pludselige og uventede. Børn kan blive særligt traumatiseret af en så tæt børste med døden, men i forvejen at vide, at en sådan hændelse er en del af livet, kan hjælpe dem med at komme sig bedre psykologisk efter det er overstået.

Advarsler

Fortsæt ikke med at udføre Heimlich manøvreren, når offeret trækker vejret igen. Du kan gøre alvorlige skader på denne måde. Når offeret kan hoste eller snakke igen, skal der ikke træffes mere øjeblikkelig handling, selvom det afviklede objekt ikke er blevet skubbet ud. Det sluges ofte uden offerets viden.

Del:
Kommentarer