Sådan genopretter du fra et slagtilfælde

Sådan genopretter du fra et slagtilfælde

Når du eller en elskede har et slagtilfælde, vil du gøre alt for at hjælpe med at komme i gang. Et slagtilfælde skyldes en afbrydelse eller drastisk reduktion af blodtilførslen til en del af hjernen. Når blodet ikke kan strømme til hjernen, bliver hjernevævet berøvet ilt og næringsstoffer, der forårsager hjerneceller at dø. Nødmedicinsk behandling kan mindske omfanget af hjerneskade og invaliditet. I dag er flere amerikanere overlevende slagtilfælde end nogensinde før og gør succesfulde inddrivelser. Ti procent af slagtilfælde overlevende vil gøre en fuld opsving. Fyrre procent har en forringelse, men fortsætter med at leve hele livet. Omfanget af opsvinget varierer afhængigt af mængden af ​​hjerneskade og typen af ​​handicap. Her er en vejledning til at hjælpe dig eller din elskede med at få et godt udbytte.

Sådan genopretter du fra et slagtilfælde

Deltag i et beredskabsrehabiliteringsprogram. Rehabiliteringsprogrammer er rettet mod at hjælpe slagtilfælde patientens relearn færdigheder tabt på grund af slagtilfælde. Programmer omfatter fysisk, tale og ergoterapi, så patienterne kan genvinde alle nødvendige bevægelses- eller kommunikationsevner. Mange af disse programmer begynder på hospitalet og fortsættes derefter i en anden plejeanlæg. At blive involveret i rehabilitering så tidligt som muligt gør en stor forskel i genopretning.

Spis en sund, velafbalanceret kost. En nærende kost vil hjælpe kroppen med at genvinde styrke og fremme helbredelse.

Når du genopretter det, kan det være svært at få energi til at lave mad regelmæssigt. Prøv at planlægge dine måltider forude for at sikre, at du spiser en nærende kost. Spis det største måltid tidligt på dagen for at hjælpe med at opretholde energi. Hvis du finder du ikke sulten nok til at spise tre normale måltider, så prøv at lave seks små måltider dagligt. Bed venner og familie til at lave mad sunde måltider for dig, så du kan fryse dem og spise til din bekvemmelighed. Du kan også finde programmer, der bringer måltider til seniorer som seniorcentre og "Meals on Wheels."

Nogle slagtilfælde overlevende vil finde en udfordring, hvis de har tygge eller sluge problemer eller problemer med at holde redskaber. For at tygge og sluge problemer, kan du prøve at skære mad i mindre stykker, før du spiser. Mad kan også blandes i en glat budding for at undgå kvælning. Særlige redskaber og tallerkener udviklet til slagtilfælde overlevende, der har større håndtag, velcro stropper eller plade vagter kan gøre det nemmere at spise under genopretningen.

Overhold lægens ordrer. Tag alle de foreskrevne medicin og deltage fuldt ud i rehabilitering.

Indstil genopretningsmål. Arbejd med din behandler tidligt under din opsving og udvikle en liste over mål. Målene kan være små eller store. Et halvt smil er lige så vigtigt som at gå et par skridt. Mål skal omfatte både færdigheder og aktiviteter efter ønske, f.eks. En tur til Californien. Prioriter målene. Når et mål på listen er opnået, fejre den sejr. Fejr både små og store sejre. Listen kan være et godt motiverende værktøj.

Få alle de nødvendige værktøjer til at hjælpe dig med at genoprette. Udover rehabilitering vil du sørge for at have alt, hvad du har brug for til daglige aktiviteter. Har badeværelser og soveværelser ombygget for at give adgang for kørestole og håndskinner. Accepter hjælp fra familie, venner eller en rengøringsservice for at holde dit hjem rent og hjælpe med at vaske. Følg lægenes ordrer, og brug røret eller walkeren, når du er for træt til at gå alene.

Accepter hjælp, når du har brug for hjælp. Genoprette fra et slagtilfælde er en vanskelig følelsesmæssig og fysisk rejse. Du kan nogle gange føle sig deprimeret eller frustreret. Tal altid med nogen, når du føler dig forstyrret eller modløs. Kontakt en professionel, hvis du eller din elskede viser tegn på klinisk depression.

Vær fast besluttet på at genvinde. Genoprette tabte færdigheder efter et slagtilfælde vil være udfordrende og kan tage et stykke tid. Selvom du skal tilpasse sig en permanent nedskrivning, kan du stadig leve et fuldt og tilfredsstillende liv forbundet med dine kære og venner. Vær fast besluttet på at genoprette og gøre de ting, du nyder.

Hold kontakten med familie og venner. Læn dig til dem, du elsker i denne udfordrende tid. De vil hjælpe dig med at holde dig fast og positiv under opsving. De kan låne en hånd, når du har brug for hjælp. De fleste af dem vil med glæde hjælpe dig på enhver mulig måde.

Hold en positiv holdning. At være håb og positiv vil gøre hurtigere og lettere genoprettelse af et slagtilfælde. En positiv holdning kan mindske frustrationen og gøre det muligt at klare smerter, der kan genoprettes. En positiv holdning kan også gøre forskellen mellem en hel eller delvis genopretning.

Tips

Deltag i en beredskabsgruppe for at tale med andre slagtilfælde overlevende. Deltag i aktiviteter, du nyder så hurtigt som muligt for at holde kontakten med familie og venner. Du vil have det sjovt og ser frem til den dag du kan gøre endnu mere. Fortsæt rehabiliteringsbehandling så længe som nødvendigt og anbefalet af dine læger.

Del:
Kommentarer