SĂĄdan genkender og behandles Tinea Versicolor

SĂĄdan genkender og behandles Tinea Versicolor

Mange mennesker er plaget af et udslæt på brystet, nakke og ryg kaldet tinea versicolor. Det er forårsaget af en svamp, der normalt lever på vores hud; Men for mennesker med tinea versicolor er mængden af ​​svampe, der er til stede, overdreven, hvilket resulterer i udslæt. Tinea versicolor er harmløs og forårsager meget små symptomer som kløe; Det er dog også en gener, fordi det er så svært at eliminere. Hvad skal du vide om tinea versicolor? Hvordan behandler du tinea versicolor?

Udslæt af tinea versicolor er en særskilt skællende oval læsion, der normalt grupperes sammen på nakke, skulder og ryg. Størrelsen af ​​hudlæsionerne kan variere, og de kan sammenblandes til dannelse af pletter. Ansigtet er sjældent involveret. De fleste mennesker bemærker udslæt, når de ikke kan solbrune jævnt i varmere vejr. Den hud, hvor svampen har inficeret, vil ikke brune, mens upåvirkede områder gør. Resultatet er plettet uregelmæssig hudfarve. I mørke eller solbrændte individer forekommer udslættet hvidt; i uforandret hud forekommer udslæt brun.

Det er usikkert, hvorfor nogle mennesker er udsat for tinea versicolor infektion, mens andre ikke er. Tinea versicolor vokser bedst hos svedige individer, der lever i varmere klimaer. Anvendelsen af ​​fedtede salver såsom kakaosmør øger sandsynligheden for infektion. Visse medikamenter som orale præventionsmidler samt topiske og orale steroider kan øge sandsynligheden for tinea versicolor infektion.

Skønt tinea versicolor er forårsaget af en svamp, er det ikke smitsomt mellem mennesker. Når hududslætet skrabes let og undersøges under et mikroskop, skaber svampen et klassisk "spaghetti og kødbold" billede, da den runde svamp producerer lineære hyphae filamenter.

Svampen ansvarlig for tinea versicolor er meget stædig og vanskelig at behandle. OTC-skælskampe Selsun Blue og Nizoral indeholder medicin, der er nyttige til styring af tinea versicolor; desværre kan de ikke være stærke nok til helt at helbrede infektionen. OTC anti-svampe cremer har også haft blandede resultater med hærdning af tinea versicolor. Undgå fedtede topiske smøremidler som babyolie eller kakaosmør samt topisk kortisoncreme hjælper med at behandle tinea versicolor. At reducere sved eller sved ved at undgå varmt fugtigt vejr kan også hjælpe med at behandle tinea versicolor infektion.

Der er flere receptpligtige anti-svampe cremer, lotioner og piller, som når de bruges sammen, kan med succes behandle tinea versicolor. Kombinationsterapier er normalt foreslået på grund af de omfattende hudområder, der er involveret. Blandt de mest effektive valg er ketoconazol tabletter. Denne oral medicin er taget før daglig motion i flere dage. Ved motion udskilles ketoconazol i sved, hvor det kan udrydde tinea versicolor svampen. Badning bør forsinkes til den følgende morgen for maksimal fordel.

Tips

Tinea versicolor har en høj gentagelseshastighed. Tinea versicolor er mest almindelig hos unge og unge voksne. Selvom tinea versicolor behandles med succes, kan tab af hudfarve blive ved i nogle uger, da farveproducerende melanocytter i huden begynder at virke igen.

Del:
Kommentarer