Sådan gendannes pigmentet til hvide pletter på huden

Sådan gendannes pigmentet til hvide pletter på huden

Hvide pletter på huden er et resultat af hypopigmentering, hvilket betyder at hudcellerne mangler og ikke producerer melanin, et pigment, der er ansvarligt for hudfarve. Hypopigmentering kan være sværere at behandle end hyperpigmentering, en tilstand af mørke pletter forårsaget af en overflod af melanin, men nogle metoder kan genoprette den naturlige hudfarve.

Kontakt en hudlæge. Hvis de hvide pletter ikke skyldes ardannelse, kan en hudlæge identificere tilstanden, årsagen og de tilgængelige behandlinger. Nogle hvide pletter på huden er forårsaget af medicinske tilstande. Disse omfatter vitiligo, hvilket forårsager et fuldstændigt tab af pigment; pityriasis versicolor, en kronisk svamp tilstand og pityriasis alba, en form for eksem.

Undgå udsættelse for solen. Hvis den hvide plet er placeret i et solbeskyttet område såsom ansigt, nakke eller hænder, brug en solcreme med høj styrke. Patienter tror ofte at udsætte det hvide område for solen vil gøre det mørkt. Men solen vil øge kontrasten mellem stedet og den normale hud og i sidste ende vil forårsage mere skade.

Søg ikke efter hurtige rettelser. For hvide pletter at vende tilbage til normal farve, skal cellerne, der ikke producerer melanin, udskiftes med normale sunde celler. Nøglen er at udløse en sund funktion af celler, hvilket er en proces. Det er simpelthen ikke at lette på et stof med en farvestoffeffekt at ændre tilstanden. Du kan dog prøve en tonet kosmetisk creme som en selvstændig tanner til at camouflere pletterne, mens du får andre behandlinger.

Spørg din læge om receptpligtige steroid cremer. De er den sikreste og enkleste indledende behandling, især for vitiligo, der for nylig er diagnosticeret eller spredt. Disse cremer kan anvendes til behandling af andre tilfælde af moderat til svær hypopigmentering. Cremerne fremkalder huden til at producere melanocytter, som er celler, der skaber melanin. Cremerne kræver flere daglige applikationer i tre til seks måneder. Bivirkninger varierer efter mærke og patient.

Køb svampe cremer, hvis du har pityriasis versicolor. Dette er en almindelig hudlidelse forårsaget af en infektion med døde overfladehudceller med en gærsvamp, som typisk begynder på bagsiden. En antisvampcreme kan slippe af med gæren og genoprette hudfarve inden for få uger, når de døde celler er skuret, ifølge BBC Health.

Adresse roden af ​​eksem problemet, hvis det forårsager de hvide pletter. Der er mange typer eksem, som alle kræver forskellige, specifikke behandlinger. Din hudlæge kan diagnosticere og behandle eksem-typen. Når eksemet er under kontrol, spørg din hudlæge om at korrigere resterende hypopigmentering.

Overvej PUVA-terapi, en kombination af det orale lægemiddel psoralen og et ultraintentivt langbølget ultraviolet lys. Dette er en fælles behandling for vitiligepatienter. Den amerikanske osteopatiske College of Dermatology rapporterer, at PUVA er effektiv til at genoprette en vis farve hos mere end halvdelen af ​​behandlede patienter, men total restaurering af farve forekommer hos kun 15 procent til 20 procent af patienterne. Behandlinger er to eller tre gange ugentligt. Selvom de arbejder, vil du sandsynligvis ikke se resultater i mindst et par måneder.

Spørg din hudlæge om laser resurfacing. En dermatologisk nyhedsrapport på SkinTherapyLetter indikerer, at denne behandling er effektiv til at korrigere hypopigmentering, herunder hvide pletter på den delikate hud i ansigtet. Dette er ironisk, da hvide pletter er en bivirkning ved en kosmetisk laser-resurfacing procedure, der anvendes på mørkhudede patienter.

Del:
Kommentarer