Sådan fortæller du, hvor længe et kryds har været på dig

Sådan fortæller du, hvor længe et kryds har været på dig

Flåter er parasitære leddyr, der føder på blod hos mennesker og dyr ved at knytte sig til huden med deres mandibles. De bærer og transmitterer flere sygdomme på denne måde, især Lyme Disease, som kan dræbe mennesker. Men hvis en kryds fjernes fra kroppen, før den har haft chancen for at overføre bakterier, er der ringe eller ingen risiko for at opdrage en sygdom. Nogle kilder citerer grænsen som 24 timer, om to dage, men en god regel er, at jo længere tæsken har været på dig, desto højere er dine chancer for at opdrage sygdommen.

Lær den normale størrelse af et kryds. Nymfer (unge flåter) er stort set størrelsen af ​​en valmuefrø, mens larverne er mindre. Voksne flåter ligner meget små edderkopper, hvor kvinder normalt er større end hannerne.

Tænk tilbage til sidste gang, du kunne have fået et kryds. Selvom du lige sad i din baggård, har du måske tiltrukket et kryds. Tæl timerne mellem aktiviteten og opdagelsen af ​​tæsken.

Undersøg fadet på din krop. Bestem, om det er engorged ved at sammenligne det med den normale størrelse af et kryds. Et kryds, der endnu ikke er blevet blødt med blod, har sandsynligvis ikke været på huden nok til at overføre en sygdom, ifølge American Lyme Disease Foundation. Det betyder, at det sikkert har været på din krop i mindre end 24 timer.

Del:
Kommentarer