Sådan forhindrer du din krop mod overophedning under træning

Sådan forhindrer du din krop mod overophedning under træning

Under træning bliver din muskelkontraktion drevet af en proces, der afgiver varme, og din krops indre temperatur stiger. Heldigvis har din krop en mekanisme til at køle sig selv, hvilket indebærer fordampning af sved fra din hud. Mens kølemekanismen er effektiv, når din krop virkelig skal arbejde for at køle sig selv, kan det føre til dehydrering. Som følge heraf bliver køleprocessen mindre effektiv, og du øger risikoen for overophedning. For at forhindre overophedning i løbet af dine træningstider, bliv hydreret, motion i køligere timer, reducer træningsintensiteten, brug åndbar tøj og giv tid til at akklimatisere din krop.

Bliv hydreret

Dit hydratiseringsniveau har størst indflydelse på om du vil overophedes under træningen. En tilstrækkelig mængde væske gør det muligt for din krop at køle sig selv effektivt. At tage i væske før din træning vil hjælpe din krop bedre at kontrollere dens temperatur og øge volumenet af dit plasma, så det kan imødekomme hjerteproduktionskrav. To timer inden du har til hensigt at motionere, tag i ca. 2 kopper vand. Hvis din træning skal være 60 minutter eller længere, skal du drikke 3/4 til 1 kop hver 15 til 20 minutter under din session.

Øvelse i køligere timer

Når du træner i højere temperaturer, vil din krops temperatur stige højere og hurtigere. Juster din tidsplan, så du kan træne om morgenen eller aftenen, når det er køligere udenfor. Harvard Medical School bemærker, at en temperatur på 70 grader eller højere lægger stress på din krops kølesystem. Hvis temperaturen stadig er høj om morgenen og aftenen, så prøv at træne i dit klimatiserede hus eller i fitnesscentret.

Sænk din intensitet

Når du føler dig selv at skulle udøve i varme eller fugtige forhold, mindsker du risikoen for alvorlig overophedning ved at sænke din træningsintensitet. Du vil reducere de kardiale udgangskrav, der er lagt på dit åndedrætssystem, og din krop vil bruge mindre væske i energiprocessen, så den har mere at bruge til sin kølemekanisme.

Brug åndbar beklædning

Hold din krops køler ved at træne i lyse og åndbare tøj. Tøj fremstillet af en blanding af nylon og polyester er letvægts og åndbar de wick væk fugt og tør hurtigt. Bomuldsstoffer er også åndbare, men må ikke væk fugt eller tørre så hurtigt som nylon og polyester blander. Mørkfarvede og tunge tøj gør dig endnu varmere. Alt på hovedet, som f.eks. En træningshætte eller et tæppe, fælder i varme og vil øge din kropstemperatur.

Tag dig tid til at akklimatisere

Hvis du bor i et område, der oplever en varmebølge, vil din krop til sidst akklimatisere til vejret. At starte, motion med lav intensitet og kort varighed. Gradvist øge din træning intensitet og varighed for at give din krop tid til at tilpasse sig. Dit kardiovaskulære system vil naturligvis nedsætte din puls og øge plasmaets volumen efter cirka tre til seks dage. Efter 9 til 10 dage vil din krop ændre din elektrolytkoncentration og rektal temperatur. Efter to uger skal du være fuldt akklimatiseret. Mens du træner i varmen, vil det stadig give stress, stressen minimeres i en akklimatiseret krop, og din risiko for varme-relaterede sygdomme reduceres.

Del:
Kommentarer