Sådan forebygger du åndedræt under søvn

Sådan forebygger du åndedræt under søvn

Hvis du har problemer med at trække vejret, mens du sover og vågner op næste morgen med en tør kløende hals, kan du have kronisk vejrtrækningsproblemer. Ifølge Dr. Joseph Sarkissian, kan DDS, vejrtrækning i munden, hvis den ikke behandles, resultere i uønskede bivirkninger som snorken og fremtidige sundhedsproblemer som immunmangler. Selvom du er i stand til at kontrollere din mundånding i løbet af dagen, kan du lide det ubevidst om natten. Mange mennesker lider af vejrtrækning i munden, som kan behandles med flere metoder.

Vask dit sengetøj og rengør eller udskift dit hjems luftfilter. Næsestop kan skyldes allergener på lagner og i luften. Hold dit hus rent for at hjælpe med at reducere pollen og andre irriterende partikler, der kan påvirke dine næsepassager.

Bær en nasalstrimmel, brug en næsespray eller læg på en hakestrop. Hankremme begrænser munden fra at åbne mens du sover, så du kan trække vejret gennem din næse. Næsestrimler og næsesprayer tillader indsnævrede næsepassager at åbne op, så du ikke behøver at bruge din mund som din primære luftvej.

Løft hovedets hvilestilling. Sove på ryggen med hovedet i en bestemt position kan medføre, at munden åbnes, mens du sover. Visse puder er designet til at hæve dit hoved og reducere og nakke belastning samtidig med at du opretholder komfort. Hævning af dit hoved kan hjælpe med at reducere næsedråber og åbne nasale passager for at fjerne trængsel.

Advarsler

Kontakt en læge, hvis problemer med åndedræts- eller vejrtrækninger fortsætter. Konstant mund vejrtrækning under søvn kan skyldes tandproblemer, søvnapnø og andre tilstande.

Del:
Kommentarer