Sådan fjernes mad fast på bagsiden af ​​halsen

Sådan fjernes mad fast på bagsiden af ​​halsen

Opkastningen kræver arbejde med omkring 50 nerver og muskler, ifølge Mayo Clinic. Slugningsprocessen kan blokere, hvis et stort stykke mad sidder fast i halsen. Dette kan være alt fra et betydeligt stykke kød til en kylling eller fiskben. Tegn på, at noget sidder fast på bagsiden af ​​halsen omfatter gagging, mangel på ilt, opkastning og manglende evne til at tale. Tygge din mad rigtigt, før du svelder, kan forhindre ubehag eller chocking.

Bliv rolig, når du eller nogen i din nærvær begynder at giggle eller kvælning. Administrer Heimlich manøvreren om nødvendigt. Stand bag offeret og lav en knytnæve med den ene hånd. Placer tommelfingeren på din knytnæve over offerets navle og under brystbenet. Dæk din næve med din anden hånd. Træk opad og indad med dine næver for at komprimere lungerne. Hold styr på, indtil fødevarerne løsnes.

Opløs fødevaren med vand. Fyld en kop med varmt vand, der ikke er for varmt til at brænde munden. Sip det varme vand. Du kan opløse fødevaren ved den første slurk eller flere slanger senere.

Spild den mad, der sidder fast ved at indtage store mængder væske eller store stykker mad. Fyld en kop med koldt vand og gulp det ned. Gurgle med eddike, hvis det er en fisk knogle, der sidder fast i halsen. Eddike vil blødgøre knoglen. Spis et stort stykke brød eller kartoffel for at skubbe fødevaren nede.

Åbn munden bredt for at se, om du kan nå maden med dine fingre.

Del:
Kommentarer