Sådan fjerner du plaque fra tænder

Sådan fjerner du plaque fra tænder

Plaque er en klar eller hvidfarvet film, som hviler på overfladen af ​​tænder og tandkød. Består af bakterier, der både er naturligt forekommende i munden og også produceret af at spise, kan dette stof hærde i tandsten på tænderne. Tartar kan kun fjernes på en tandlæge med specialværktøjer, men der er flere naturlige måder at slippe af med plaque, så dine tænder og mund bliver kigget og lugter frisk.

Bør tænderne to gange dagligt eller efter hvert måltid og inden du går i seng. En tandbørste er designet til effektivt at løsne plaque fra tænderne, men kun når det gøres korrekt. Børste kun et par tænder ad gangen i en let cirkulær bevægelse for at fjerne plaque. Vær opmærksom på dine rygtænder såvel som dine forkænder og børster i mindst to minutter.

Floss dine tænder efter børstning for at fjerne enhver stædig resterende plak og plaque, der hviler lidt under tandkød, hvor en børste ikke kan nås. Floss dine tænder i en blid frem og tilbage bevægelse, buet rundt hver tand med flossen for at fjerne plaque.

Børste tænderne med tandpasta, som anbefales af American Dental Association for at sikre kvaliteten af ​​de ingredienser, du bruger.

Brug en bagepulver skrubbe til ekstra plaque fjernelse. Dyp din lidt våde tandbørste i en kasse med sodavand eller bland lidt sodavand med vand for at danne en effektiv pasta.

Skyl munden med vand hver gang, efter at du spiser for at vaske væk nogen fødevarepartikler, der har potentiale til at blive til plak. En daglig mundskyllevasket vil også holde plaque fra at udvikle sig.

Undgå forarbejdede sukkerarter, fordi de bidrager til plaqueudvikling. Erstatter ost i slutningen af ​​måltiderne i stedet for en sukkeragtig dessert. Visse enzymer i ostkamp plaque. Tygge på sukkerfri tyggegummi kan også hæmme plaquevækst.

Tips

Forlad aldrig børstning og skylning. Hvis du løber tør for tandpasta, skal du i det mindste børste med vand. Hvis du kører vores af mundskyl, skal du skylle med varmt vand.

Advarsler

Vær forsigtig, når du børster, flosser og især hvis du bruger en vandpik til at fjerne plak. At være overflødig med din tandpleje regime kan skade eller endda brænde, følsomt gummi væv.

Del:
Kommentarer