Sådan fjerner du flåter fra børns ører

Sådan fjerner du flåter fra børns ører

Flåter er små insekter, der foder blod og væv fra en levende vært og kan findes i næsten ethvert udendørs miljø. Hvis dine børn leger udendørs, er det vigtigt at kontrollere deres kroppe grundigt for krybning eller vedhæftede ticks. Fjernelse af et kryds, der er knyttet til et barns øre, hovedbund eller anden del af huden, er relativt simpelt og konsekvent for de fleste kropsdele.

Grundlæggende fjernelse

Sæt barnet under en lys lampe og læg hovedet komfortabelt i dit skød med øret, der indeholder tippen vendt mod dig.

Del noget hår og klip det væk fra øret.

Tag fat i krydset så tæt på huden som muligt, med et par pincet. Anbring fast tryk og vrid ikke eller knus tickens krop.

Træk lige opad fast og langsomt. Hvis krydset ikke straks løser ud og kommer ud, skal du fortsætte med at anvende fast pres, men vent på, at krydset løsner, før du trækker det helt ud.

Vask området med alkohol, anbring en antibakteriel creme til bid og et lille bandage, hvis det er muligt. Hæld gnidningsalkohol i en lille, lidded beholder. Sæt krydset i alkoholen for at bevare det, hvis din læge skal undersøge det.

Hovedfjerning

Fjern tippens hoved separat, hvis det forbliver i huden.

Rens stedet, hvor hovedet er burrowed med alkohol.

Brug en steril nål til forsigtigt at flage af de øverste lag af huden for at afdække tækshovedet.

Brug pincet til at fjerne krydsets hoved.

Rengør hele området med alkohol, før det påføres antibakterielle cremer og en bandage.

Tips

Bevar krydset i alkohol i 1 uge efter bid og overvåg området for tegn på infektion, udslæt eller hævelse. Tag det konserverede tæppe straks til lægen, hvis der opstår tegn på feber, infektion, smerte eller hævelse.

Advarsler

Flåter kan bære sygdomme som Lyme sygdom og kan inficere værten, at de bidder. Undgå at bruge vaselin, en varm match eller opvarmede pincet for at fjerne et kryds. Varmen eller geléen kan forårsage, at tæsken defensivt burver dybere ind i huden, hvilket gør det sværere at fjerne uden at forlade hovedet i huden. Derudover kan de også forårsage, at tæsken udskiller mere spyt og øger chancerne for at overføre sygdom til værten.

Del:
Kommentarer