Sådan fjerner du farvetone fra briller

Sådan fjerner du farvetone fra briller

Hvis du ikke kan lide farven i dine briller, kan det være muligt at fjerne farven. Briller er tonet for at give beskyttelse mod blænding og stærkt lys, eller undertiden let tonet til kosmetiske formål. Afhængigt af materialet i objektivet og typen farvetone kan du muligvis reducere eller fjerne farven i dine linser. Når du beslutter dig for at prøve at fjerne farven ved hjælp af en gør-det-selv-metode, bør du undersøge dine muligheder.

Kontroller linsens materiale. Mange mennesker ved ikke, hvad slags linser de har på. Der er tre grundlæggende stilarter af linser: glas, plastik og polycarbonat. Det er vigtigt at kende materialet, fordi glaslinser ikke kan fjerne farven. For at kontrollere linserne selv skal du dække linsen med et tyndt håndklæde. Tryk let på linsen med din negle eller kanten af ​​en ske. Hvis linsen gør en kedelig plunking lyd, er det nok plastik. Polycarbonat linser lyder mere tinny. Glas har den velkendte lyd, du hører, når du trykker på et vinglas. Pas på ikke at trykke så hårdt, at du springer eller knækker linserne. Hvis linserne ikke er glas, kan du sikkert fjerne farven.

Tag brillerne til din øjenlæge eller til en optisk detailhandel for at få farven tændt, når du bestemmer, at linsematerialet ikke er glas. En optiker kan også kontrollere linsematerialet, hvis du er usikker. Mange optiske detailforretninger har toningsenheder, der bruger et specielt kemikalie til at fjerne farve fra linser. Optikeren kan have brug for at holde dine briller natten over for at fjerne farve afhængigt af linsernes alder. Ældre linser kan tage længere tid at fjerne en farvetone.

Send dine linser til et online optisk lab, der farver linser og fjerner toner. Der er mange online-linser og linser, der kan tynde linser eller fjerne farve. Hvis du sender dine linser til et laboratorium, kan processen tage 1-2 uger.

Advarsler

Fjernelse af toner fra linser kan være udfordrende. Hvis linserne er for gamle, kan farven måske ikke komme helt ud. Hvis de to linser ikke blev lavet på samme tid, kan farven muligvis ikke ændres eller fjernes på samme måde. Din optiker kan hjælpe dig med at guide dig, hvis du er usikker på at ændre farven i dine briller.

Forsøg ikke at fjerne farvetone fra linser, der har en AR (Anti-Reflective) belægning, da varmen fra en farvestof kan medføre, at belægningen skrider.

Del:
Kommentarer