Sådan fjerner du dyb øre voks

Sådan fjerner du dyb øre voks

Earwax, der ellers er kendt som cerumen, er et stof skabt i øret for at beskytte det delikate indre øre mod snavs, snavs og mulig spredning af bakterier ifølge Mayo Clinic. Desværre kan cerumen efterhånden opbygge sig i øregangen, hvilket kan føre til ørepine og problemer med at høre fra det berørte øre. Synlig voks kan fjernes med en vatpind. Dybere ørevoks kan fjernes i hjemmet sikkert i løbet af få dage.

Fyld en eyedropper med babyolie eller mineralolie.

Tilt hovedet, så det berørte øre er op, og læg 2-3 til dråber af olien ind i øret.

Hold hovedet vippet, lad olien forblive i øret i fem minutter. Fjern olien ved at vippe hovedet i modsat retning og lade olien falde i en lille skål eller vask.

Gentag denne proces to gange om dagen i to dage.

Fyld en pæresprøjte med varmt vand, efter at de sidste dråber olie er blevet anbragt og lad dem sidde i øret på de sidste dage. Vandet skal være varmt til berøring, ikke varmt.

Tiltning dit hoved lidt, så det berørte øre peger op, klem vandet fra sprøjten ind i det berørte øre. Hold hovedet over en vask eller et håndklæde for at undgå at forårsage et rod.

Fortsæt med at klemme varmt vand i øret, indtil små stykker ørepumpe begynder at falde ud. Det kan tage flere minutter.

Kant hovedet med det berørte øre nedad. Dette vil tillade vandet at dræne fra øret. Hold igen hovedet over en vask eller et håndklæde for at undgå at skabe et rod.

Tør det ydre øre forsigtigt med et blødt håndklæde.

Tips

Kontakt en læge, hvis høretabet er alvorligt, eller hvis voks ikke kan fjernes ved denne proces. Han vil være i stand til at fjerne voks med et lille vakuum.

Advarsler

Undgå at vaske voks inde fra øret med en vatpind. Dette kan skubbe voks dybere ind i øret, hvilket kan gøre blokeringen endnu værre.

Del:
Kommentarer