Sådan fjerner du den døde væv af en vorte

Sådan fjerner du den døde væv af en vorte

Behandling af vorter på hænder, fingre eller såler af fødderne indebærer normalt at dræbe vortervævet. Dette kan gøres hjemme ved at anvende over-the-counter (OTC) vorte behandlinger. Vævet skal fjernes med jævne mellemrum, da det dør af mellem kemiske anvendelser; i sidste ende vil hele vorten være væk. Processen er sikker, men vævet skal fjernes omhyggeligt for at undgå at skade omgivende hud eller sprede vorten.

Sug vorten, før du starter det døde vævsfjernelsesproces. Dyk din hånd eller fod i varmt vand og lad det bløde i 10 til 20 minutter for at blødgøre vævet. Dette vil gøre det lettere at fjerne.

Gnid det døde væv af med et sprængbræt eller en pimpsten. Gør dette forsigtigt, eller du må gå for dybt og beskadige det omgivende sunde problem. Du bør ikke føle nogen smerte, hvis du gør det korrekt, fordi det døde væv ikke har nogen følelse.

Rengør området omkring vorten med mild sæbe og vand og tør det grundigt. Fugt fremmer vorter vækst, så tørre området helt vil forhindre vorten i at sprede sig.

Genanvend den OTC medicin du bruger til at dræbe vorten væv. Mayo Clinic anbefaler at gøre dette en eller to gange om dagen. Gentag processen indtil hele vorten er væk, hvilket kan tage flere uger, når du bruger et typisk salicylsyreprodukt.

Tips

Du kan bruge duct tape til at dræbe vorten væv, hvis du ikke ønsker at bruge en sur medicin. Forskellige studier, herunder en offentliggjort i Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, har vist, at denne behandling er effektiv. Lad duct tape på plads over vorten i seks dage lige. Udskift det, hvis det falder. Fjern det efter seks dage, og brug Emery Board eller Pimpsten til at gnide det døde væv igen. Fortsæt denne seks dages cyklus med at dække vorten og fjerne det døde væv, indtil det helt er forsvundet.

Advarsler

Genbruge aldrig en pimpsten eller smørbræt, der blev brugt til at skrabe væk døde vådvæv. Genbrug dem kan sprede vorter og få nye til at vokse i det område, hvor du bruger sten eller bræt. Kast det væk, når vorten er væk, så du ikke ved et uheld vil bruge det til noget andet.

Del:
Kommentarer