Sådan Fix Løse Tænder

Sådan Fix Løse Tænder

Typisk er dine tænder tæt forbundet med jawbone via deres rødder, så normal bider og tygge vil ikke løsne eller flytte dem. En underliggende dental tilstand eller et traume kan dog forårsage, at nogle af dine tænder bliver tabt. I nogle tilfælde kan dine løse tænder løses uden udtræk.

Behandle den bagvedliggende årsag. Periodontal sygdom, som er forårsaget og forværret af bakterielle plaqueaflejringer, får din tandkød til at trække væk fra dine tænder. Det er en almindelig årsag til løs tænder, ifølge Mayo Clinic, men forebygges. Hvis du har tandkødssygdom, kan din tandlæge ansætte en kvadrantskalering for at forsøge at redde dine tænder. Med denne procedure vil du få al den bakterielle plaque fjernet fra dine berørte tænder. Overfladen af ​​dine tænder bliver glattet for at hjælpe din tyggegummi regrow og genmonteres til bunden af ​​dine tænder. Disse procedurer vil forhindre yderligere tyggegummi sygdom og muligvis holde andre tænder løs.

Splint dine løse tænder. I en spaltningsprocedure kan dine tænder øge deres styrke. Din tandlæge vil placere en tynd wire, der ligner en, der anvendes med tandbøjler for at stabilisere dine tænder. En hvid komposit fremstillet af harpiks fyldmateriale vil blive bundet på dine tænder for at holde ledningen på plads. Harpiksen er den samme type, der bruges til at fylde hulrum. Tråd og fyldninger vil forbinde dine løsne tænder til dine omkringliggende stabile tænder, så du kan spise uden smerte. Denne skinne vil være en permanent løsning til at løsne tænder, ifølge Dentistry.

Tandekstraktion. Din læge kan anbefale en tandudvinding til din løs tand eller tænder, hvis andre muligheder ikke er levedygtige. Hvis nogen af ​​dine tænder fjernes, vil din tandlæge foreslå enten et tandimplantat til at erstatte dine manglende tænder, ifølge Mayo Clinic.

Advarsler

God forebyggende vedligeholdelse er nødvendig, efter at dine tænder er splintet. Du skal bruge en enhed kendt som en proxy børste til omhyggeligt at børste mellem de splintede tænder. Du vil ikke længere kunne flosse.

Du skal også besøge tandlægen hver tredje til seks måneder for at sikre ordentlig tandpleje og vedligeholde spalten korrekt, ifølge Dentistry.

Del:
Kommentarer