Sådan Fix en Chipped tand uden at gå til tandlægen

Sådan Fix en Chipped tand uden at gå til tandlægen

En afskåret tand er mere end en kosmetisk fejl. Når du har beskadiget tandens hårde emalje, kan skaden spredes, hvis den ikke behandles. Ubehandlet, noget så simpelt som en afskåret tand kan blive beskadiget yderligere eller endda blive smittet, så det er bedst at tage sig af problemer som afskårne tænder med det samme. Det er muligt at behandle en chipped tand derhjemme, hvis chippen er mindre, men du bør stadig følge op med et besøg hos tandlægen. En gør-det-selv-behandling kan også fungere som hurtig løsning, hvis du ikke kan se en tandlæge med det samme.

Skyl munden med varmt vand. Hvis du har det stykke, der brød ud, skyl det også og gem det. Hvis du følger din hjemme-behandling med en tur til tandlægen, som tandlæger anbefaler, kan din tandlæge være i stand til at klæbe chippen tilbage til din tand som en midlertidig løsning.

Tag acetaminophen eller en anden smertestillende over-the-counter, hvis du oplever smerter fra den afskårne tand.

Fil chip med et Emery Board, hvis skaden er mindre. For små chips i dine tænder, kan du blot fil dem selv. For større chips skal du besøge din tandlæge. Hvis du vælger at arkere tanden, skal du gøre det foran et spejl, så du kan se, hvad du laver. Fyld ikke tanden ned for meget.

Hvis du planlægger at besøge tandlægen senere, eller hvis du ikke selv kan nedlægge chippen, skal du dække chippen med blød voks for at undgå at skære indersiden af ​​dine kinder eller din tunge på den skarpe kant.

Påfør Dentemp på tanden. Dentemp er et produkt, der findes hos de fleste apoteker og apoteker, og det er designet til flisede tænder i situationer, hvor du ikke kan besøge tandlægen med det samme. Dentemp vil glatte over overfladen af ​​tanden og forhindre skade. For meget små chips i tanden kan dette løse problemet, selvom du måske ønsker at tjekke med en tandlæge, bare hvis der er skjult skade på kæben eller tandkød.

Del:
Kommentarer