SĂĄdan Fix Cotton Mouth

SĂĄdan Fix Cotton Mouth

Bomuldsmunden, medicinsk omtalt som xerostomi, er en reduceret mængde spyt, der forårsager tørhed i mund og hals, som kan føre til infektioner, tand og tyggegummi og mavesår. En række årsager, såsom receptpligtige lægemiddel bivirkninger, sygdomme, herunder diabetes, og livsstilsvalg som tuggetobak og rygning kan føre til tørre mund symptomer. Du kan behandle bomuldsmunden ved at drikke vand, suge på pastiller eller åndedrætsminer hele dagen og ved at implementere en ny oral hygiejne rutine.

Find kilden til din bomuldsmund. Skriv en liste over receptpligtige medicin, adfærd som rygning eller tyggetobak, fødevarer du spiser og træner rutiner, der kan påvirke din hydrering. Undersøg bivirkningerne af medicin du tager. Spørg en apotek eller den læge, der har ordineret medicinen om eventuelle tørre mundeffekter. Skriv ned tider om dagen, når din bomuldsmund er det værste, så du kan finde ud af årsagen.

Bliv hydreret ved at drikke mindst seks til otte glas filtreret vand hele dagen. Drik vand før og efter træning, og mens du spiser.

Sug på sukkerfri slik, halssukkler eller åndedrætsminer for at skabe spyt i munden. Overvej at bruge åndemynter, fordi bomuldsmunden kan forårsage dårlig ånde.

Start en mundhygiejne rutine. Bør tænderne to gange om dagen. Vask din mund og gurgle med fluor mundskyl to gange om dagen. Floss dine tænder mindst en gang om dagen.

Sæt en fordamper i dit soveværelse om natten for at fugte luften mens du sover. Åndedræt i fordampet luft holder munden og halsen fugtig, så du kan undgå bomuldsmund og tilhørende symptomer som tør hacking.

Del:
Kommentarer