SĂĄdan finder du ren-tone gennemsnittet

SĂĄdan finder du ren-tone gennemsnittet

Rentone-gennemsnittet er en beregning, der anvendes rutinemæssigt af audiologer og erhvervsmedicinske specialister. Ifølge den amerikanske talesprog-høringsforening anvendes rentetone-gennemsnittet (PTA) til at beregne graden af ​​høretab i decibel. Audiologer beregner også PTA for at bekræfte patientens pålidelighed i en høretest. Dr. Robert Dobie fra National Institute for Døvhed og Andre Kommunikationsforstyrrelser (NIDCD) indikerer, at PTA er vant til at bestemme hørehæmmelsen i arbejders kompensationssager til erhvervsmæssigt høretab.

Forberedelse

Anbring audiometeret på et solidt bord i et stille rum, sæt det i stikkontakten og tænd det.

Placer din stol foran audiometeret, sĂĄ kontrollerne stĂĄr overfor dig og nemt kan nĂĄs.

Placer lytterens stol på den modsatte side af bordet, så den vender væk fra dig. Dette forhindrer lytteren i at se dig styre kontrollerne.

Angiv lytteren, at han vil høre en række toner, og han skal hæve sin hånd, når han hører dem.

Placer hovedtelefonerne på lytteren, så øretelefonen markeret med rødt er over højre øre, og den blå markerede øretelefon er over venstre øre.

Ren-tone test

Indstil frekvensstyringen til 1000 Hz, og indstil det øre, der skal testes, til højre øretelefon.

Indstil intensitetsniveauet til 50 dB.

Tryk og hold præsentationen (eller afbryd) knappen i et sekund for at give patienten tonen. Vent på, at lytteren svarer.

Sænk intensiteten med 10 dB, hvis lytteren hæver håndsignalet, at han hørte tonen. Derefter præsenteres den blødere tone på den måde, der er beskrevet i trin 3.

Gentag trin 4, indtil lytteren ikke længere løfter hånden. Det betyder, at han ikke hørte tonen og kunne repræsentere tærsklen eller det blødeste niveau, han kan høre.

Bemærk intensitetsniveauet på audiogrammet.

Forøg intensiteten med 5 dB, præsenter den højere tone og vent på, at lytteren svarer.

Gentag trin 7, hvis lytteren ikke hæver hånden. Fortsæt med at øge intensiteten i 5 dB trin, indtil lytteren hæver hånden, der signalerer at han hørte tonen.

Gentag trin 4 til 8, indtil det samme intensitetsniveau er noteret i trin 6 to eller tre gange. Dette er den etablerede tærskel eller det blødeste niveau, som lytteren kan høre den pågældende tone.

Indstil frekvensstyringen til 2000 Hz og gentag trin 2 til 9.

Gentag trin 2 til 9 for testfrekvenser 4000 Hz og 500 Hz.

Indstil øret, der skal testes til venstre øretelefon, og gentag trin 2 til trin 11.

Beregning af ren-tone gennemsnit

Tilføj tærskelværdierne for 500 Hz, 1000 Hz, 2000 Hz og 4000 Hz til højre øre.

Opdel summen af ​​værdierne med fire. Dette tal er rentetone-gennemsnittet udtrykt i decibel.

Gentag trin 1 og trin 2 til venstre øre.

Tips

Spørg lytteren, hvis han har problemer med at høre fra et øre, før han sætter hovedtelefonerne på. Test det modsatte (bedre) øre først. Hvis lytteren ser ud til at have problemer med testen, skal du tjekke tærsklerne igen ved 1000 Hz. Hvis den samlede test er pålidelig, skal du have samme tærskel som før.

Del:
Kommentarer