Sådan figurerer jeg min ideelle vægt for min alder

Sådan figurerer jeg min ideelle vægt for min alder

Flere faktorer bestemmer ideel vægt. Selvom det er naturligt at få en vis vægt som vi alder, er de vigtigste faktorer faktisk højde, kropsramme og køn. Højere mennesker bør veje mere end kortere mennesker bør, generelt 2 til 4 lb./tim. I højdeforskel. For eksempel vil en kvinde, der er 5 fod 5 tommer høj og vejer 130 lb, sandsynligvis være proportional med en kvinde, der er 5 fod 8 tommer høj og 140 lb. Folk, især kvinder, har tendens til at blive fede i årenes løb, men indtil du er omkring 40 år gammel, din alder spiller ikke en stor faktor for at bestemme din ideelle vægt. At kende din ideelle vægt kan hjælpe dig med at opretholde en sund livsstil. Overvægt eller undervægt kan have negative virkninger på dit hjerte, knogler og muskler.

Trin 1

Væg og måle dig selv. Når du har kendskab til din nøjagtige højde og vægt, skal du se et vægtdiagram. En kvinde, der er 5 fod 6 inches høj og mellem 26 og 59 år gammel, bør ideelt veje mellem 136 og 164 lb. Standardvægt for en mand, der står på 5 fod 9 inches er mellem 142 og 176 lb. For hver tomme er du kortere, trække omkring 3 pund fra begge ender af området; for hver tomme er du højere, tilføjer 3 lb. Vægträknere og sundhedssider hjælper dig med at indsnævre disse tal ned endnu mere. Centrene for sygdomsbekæmpelse har vægtvurderinger på sin hjemmeside (se referencegruppe).

Trin 2

Bestem din rammestørrelse ved at måle dit håndled. Jo mindre diameteren er, desto mindre er dine knogler. Mindre ben er normalt mindre tætte og derfor lettere. Overvej din ramme størrelse, fordi det kan påvirke dine målinger; en person med en stor ramme kan fejlagtigt tro, at hun er overvægtig. For en omtrentlig ide, hvis du pakker tommelfingeren og pegefingeren omkring dit modsatte håndled, kan du estimere din rammestørrelse. Hvis dine fingre overlapper hinanden, har du en lille ramme; hvis de næsten ikke rører, har du en mellemramme; hvis de ikke rører, har du en stor ramme.

Trin 3

Sammenlign din vægt med din aldersgruppe. Alder bliver en faktor med vægt, fordi med alderen kommer en langsom metabolisme, og kaloriekravene falder. Hvis en 26-årig mand er vant til at spise 2.200 kalorier om dagen og fortsætter med at gøre det i de næste 20 år, vil han gå op i vægt.

Trin 4

Tal med din læge om din ideelle vægt. Han vil være i stand til at give en mere præcis skildring af dit generelle helbred. Han kan også hjælpe dig med at tage skridt til at øge eller mindske din vægt som nødvendigt for at sikre dig at blive sund.

Del:
Kommentarer