Sådan får du recept til Marinol

Sådan får du recept til Marinol

Marinol er et varemærkebeskyttet mærke ejet af Solvay Pharmaceuticals til receptpligtig medicin dronabinol, som indeholder det vigtigste psykoaktive stof i marihuana. FDA har godkendt stoffet til to indikationer: At reducere kvalme og opkastning hos kræftpatienter, der modtager kemoterapi, og at øge appetitten hos patienter, der har mistet signifikant vægt på grund af infektion med hiv / aids. At få Marinol lovligt kræver en recept efter høring af en læge om en af ​​de to betingelser.

Tal med en læge om Marinol, hvis du får kemoterapibehandling til kræft eller har oplevet betydeligt vægttab og nedsat appetit som følge af at leve med hiv / aids. Ved, at en læge vil foretage en fuldstændig evaluering af din medicinske tilstand, herunder verifikation af betingelserne for, at Marinol kan ordineres.

Hvis du har kemoterapi, skal du fortælle din læge, hvis du oplever ekstrem ubehag fra kvalme, opkastning og andre problemer i forbindelse med behandlingen. Livskvalitetsproblemer er overvejelser for recept på Marinol for at lette lidelsen og øge sandsynligheden for at få recept.

Forklar væsentlig vægttab og lav appetit til din læge, som kan gennemføre kropsmassetest for at afgøre, om dit vægttab er tilstrækkeligt til at berettige en stærk appetitstimulant som Marinol. Der er ikke noget specifikt vægttab, der automatisk vil anspore en beslutning om at ordinere Marinol, da det er et problem, der er unikt for hver patient, men der er større sandsynlighed for at få recept, hvis lægen opfatter sundhedsrisici forbundet med betydeligt vægttab. Marinol har vist sig at øge appetitten i 24 timer efter at have taget en dosis.

Tag receptpligtigt Marinol som anvist af din læge. Lægemidlet optages oralt i gelatinekapselform i doser på 2,5 mg, 5 mg eller 10 mg dronabinol. Marinol kan forårsage afhængighed ved langvarig brug.

Vær forsigtig, indtil du er vant til Marinols virkninger. Virkningerne af lægemidlet kan mærkes inden for en halv time efter at have taget p-pillen og nået maksimal effekt ved 2 til 4 timer. De psykoaktive virkninger kan vare 4 til 6 timer. Fabrikanten anbefaler, at personer, der tager Marinol, ikke kører bil eller betjener maskiner, før de forstår, hvordan stoffet påvirker dem.

Tips

Vær opmærksom på, at Marinol er en syntetisk version af delta-9-THC, den vigtigste aktive ingrediens i cannabis (marijuana). Som sådan kan Marinol producere mange af de samme forhøjede bevidsthedsvirkninger forbundet med den høje opnået ved marihuana brug, herunder eufori, forhøjet humør og let latter.

Advarsler

Fortæl det til din læge, hvis du har nogen kendt allergi over for cannabis eller sesamolie før du bruger Marinol.

Undgå at køre eller betjene maskiner, indtil du er sikker på, at du kan tolerere Marinol og er sikker på at køre eller bruge udstyr.

Bivirkninger set i kliniske forsøg med Marinol omfatter mavesmerter, kvalme og opkastning, svimmelhed, paranoia, søvnighed og unormale tanker.

Del:
Kommentarer