Sådan får du mider ud af menneskeskind

Sådan får du mider ud af menneskeskind

Selv om vi ofte forbinder kvaler med dyr som hunde, katte og fugle, kan mider og inficere mennesker også. Med en anslået 300 millioner tilfælde over hele verden hvert år er scabies den mest almindelige sygdom forårsaget af kvaler. Mide angreb på menneskers hud kan forårsage kløe, rødme og er ekstremt smitsom.

Ring en læge straks efter at have identificeret en mide angreb på din hud. De bedste behandlinger til at dræbe kvaler er permethrin og ivermectin, som kun er receptpligtige medicin. Det er vigtigt at se en læge så hurtigt som muligt på grund af at kvaler hurtigt kan sprede sig til stoffer som tøj og sengetøj.

Vask alle sengematerialer. Mider kan overleve uden en menneskelig vært i længere tid i lagner og tæpper. Vask dit sengetøj grundigt vil mindske chancerne for geninfektion efter behandling.

Tag diphenhydramin for at kontrollere kløe. Diphenhydramin (almindeligvis kendt som Benadryl) er en antihistamin, der kan hjælpe med at give relief fra kløen forårsaget af mider, der græsser ind i huden. Dette bør kun tages som angivet af fabrikanten. Sørg for at informere din læge, før du tager diphenhydramin, hvis du tager andre lægemidler for at undgå eventuelle lægemiddelinteraktioner.

Hvis standard behandlinger fejler, kan lægen ordinere en 1 procent lindan lotion.Dette skal kun ske, når alle andre metoder til minebehandling er opbrugt. Lindan er et effektivt scabicid, men det er farligt, da det kan forårsage anfald, hvis det absorberes i huden. Lindan bør ikke anvendes på våd hud eller åbne sår og bør kun anvendes under lægens vejledning.

Del:
Kommentarer