Sådan får du glasfiberisolering ud af øjnene

Sådan får du glasfiberisolering ud af øjnene

Glasfiber er en menneskeskabt isoleringsfiber, der har glas som det vigtigste fiberdannende stof. Selvom det ikke er svært at installere glasfiberisolering på egen hånd, er der involveret risici. Da glasfiberisoleringsfibre er ret små, kan de let komme ind på huden, ind i øjnene eller indåndes. Fibre indsat i øjenkuglerne, under øjenlågene og i øjets hjørner kan forårsage smertefuld irritation, ridse øjet og endda forårsage permanent skade. Rensning af øjnene er nødvendigt for at få fibrene ud; for at gøre det godt, vil de fleste mennesker kræve en assistent.

Fjern dig selv fra det miljø, der indeholder glasfiberisoleringen. Flyt til et område, hvor der ikke er isoleringsfibre i luften eller på overflader.

Sørg for, at alle involverede i øjenrensningsprocessen vasker deres hænder med sæbe grundigt og fjerner snavs, glasfiber eller andet skadeligt stof.

Undersøg det berørte øje nøje for at bestemme antallet af glasfiberisoleringsfibre, du har at gøre med. Hvis der synes at være en lille mængde, fortsæt til trin fire. Hvis du bemærker et stort antal fibre, der er indlejret i og omkring øjet, skal du søge hjælp fra en læge i stedet for at forsøge at fjerne fibrene alene.

Placer en finger på øjets hud, bag øjenvipperne. Træk øjenlåget op med fingeren, indtil der er plads i og omkring øjet for en vandstrøm.

Påfør en blid og stabil strøm af rent vand eller øjenvand til undersiden af ​​øjenlåget. Gentag denne procedure under øjet og rundt til siderne af øjet, idet det er meget grundigt.

Undersøg øjet med øjnene, der stadig er trukket tilbage. Hvis fibre forbliver, gentag trin fem. Fortsæt med at udskifte og skylle øjet, indtil alle fibre er skyllet ud. Så længe hornhinden ikke er ridset, bør der ikke være permanent øjenskade.

Besøg en læge, hvis du ikke er i stand til at skylle ud alle isolationsfibre, eller hvis øjenirritation fortsætter.

Tips

Brug sikkerhedsbriller med sideskærme for at minimere muligheden for at få isoleringsfibre i øjnene.

Sørg for, at der er øjenvands- og sikkerhedsbruser i nærheden, når du arbejder med glasfiberisolering.

Advarsler

Forsøg aldrig at plukke fibrene ud med fingrene eller et værktøj, såsom pincet, pensler eller knive; dette kan forårsage skade på øjet. Gnid ikke eller ridse dine øjne, mens isoleringsfibre er i dem; fibrene kunne ridse hornhinden og forårsage skade.

Del:
Kommentarer