Sådan får du et totalt kolesteroltal

Sådan får du et totalt kolesteroltal

Kolesterol er et steroid, der er en væsentlig bestanddel af cellemembraner, men høje niveauer af det i blod kan øge risikoen for at udvikle hjerte-og hjertesygdomme. Det transporteres gennem blodet af tre lipoproteiner: LDL-kolesterolet ("dårligt" kolesterol), HDL-kolesterolet ("godt" kolesterol) og lipid-lipoproteiner (VLDL) kaldes også triglycerider. Det samlede kolesteroltal er summen af ​​alle kolesterolkomponenter.

Indsend til blodprøver og få resultaterne fra din læge eller sundhedscenter. Bemærk at kolesteroldata typisk gives i milligram pr. 100 ml (1 deciliter) blod, betegnet som "mg / dL".

Find LDL-kolesterolværdien i rapporten. Dette er dit "dårlige" kolesterol. For eksempel er LDL lig med 122 mg / dL.

Find HDL-kolesterolværdien. Dette er dit "gode" kolesterol. For eksempel er HDL 80 mg / dL.

Opdel en triglyceridværdi (forkortet som "Trig") fra rapporten med fem for at opnå VLDL-nummeret. Hvis for eksempel triglyceridværdien er 210 mg / dL, er VLDL 42 (210 divideret med 5) mg / ml.

Tilføj værdierne fra trin to til fire for at få det samlede kolesteroltal, da det totale kolesterol svarer til LDL plus HDL plus VLDL. I vores eksempel er nummeret 244 (122 plus 80 plus 42) mg / dL.

Naviger på web-MD-kolesterolsiden (link nedenfor) og sammenlign dit nummer med dem, der er angivet i tabellen, for at se, hvordan det er klassificeret. I vores eksempel falder det samlede kolesteroltal på 244 mg / dL i den høje kategori.

Del:
Kommentarer